Fnatic bänkar Xizt och twist

Foto: twitter.com/fnatic

Efter att ha missat sin första Major någonsin och då spelet sett svagt ut de senaste månaderna väljer Fnatic nu att bänka sin IGL, Richard “Xizt” Landström och AWP-spelaren Simon “twist” Eliasson.

Fnatic har länge varit det enda lag som deltagit i alla 14 Majorturneringar men efter det misslyckade kvalet till Berlin står man nu för första gången utanför de 24 lag som gör upp om legendstatusen och de stora prispengarna. Som en del av deras målsättning att ta sig tillbaka till toppen gör man nu denna truppförändring.

Vilka spelare som ska ersätta duon är ännu inte klart. Fnatic letar efter en ny IGL samtidigt som man överväger att sätta någon av de rutinerade Freddy “KRIMZ” Johansson eller Jesper “JW” Wecksell i den rollen, om ingen mer erfaren och renodlad ledare kommer in. Fnatic har även gått ut med att de vill satsa på minst en ny ung talang.

Dessa luckor öppnar även upp för en eventuell återkomst för Fnatic-legendaren Robin “flusha” Rönnquist. Det är många som skulle vilja se “flusha” tillbaka i Fnatics färger, då han tagit ett uppehåll från CS:GO-scenen sedan slutet på februari.

Nästa event som Fnatic ska delta i är DreamHack Masters Malmö, som startar den 1 oktober. De har med andra ord drygt en månad att få sin nya trupp samspelt om de tillsätter platserna inom kort.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here