Idag börjar StarLadder Berlin Major 2019 – Så spelas de inledande matcherna

Årets andra Major är äntligen här. Det är den femtonde i ordningen och denna gång är det i Berlin som allt ska avgöras.

The New Challengers Stage inleds idag och pågår fram till och med måndag, 26 augusti. Först då får vi veta vilka åtta lag som tagit sig till The New Legend Stage, där de nuvarande åtta lagen med legendstatus väntar. Denna fas av turneringen pågår mellan 28 augusti till 1 september.

De åtta lag som lyckas bäst där kvalificerar sig till The New Champions Stage och gör upp i direktavgörande slutspelsmatcher tills dess att vi bara har ett lag kvar, som får lyfta pokalen och kalla sig regerande Majormästare. De åtta lagen som tar sig till denna fas får legendstatus och är direktkvalificerade till vårens Major 2020.

Ur svenskt intresse har vi ett lag med i turneringen, Ninjas in Pyjamas, som spelar med Maikil “Golden” Selim som stand-in, då Nicolas “Plopski” Gonzalez inte får delta efter att ha kvalat in till Minorn med hans förra lag Ancient. NiP är nuvarande legender och kliver in först i The New Legend Stage. Övrig svensk representation finner vi i FaZe Clan, där vi har Olof “Olofmeister” Kajbjer. FaZe har också legendstatus sedan den senaste Majorn och kliver likt NiP in i turneringen den 28 augusti.

I den första rundan av The New Challengers Stage har vi följande möten att vänta:

Vitality – Syman (12:00)
NRG – DreamEaters (12:00)
G2 – TYLOO (13:15)
North – INTZ (13:15)
FURIA – HellRaisers (14:30)
mousesports – forZe (14:30)
AVANGAR – Complexity (15:45)
CR4ZY – Grayhound (15:45)

Tiden som visas inom parentes är svensk preliminär starttid och kan komma att ändras beroende på när matchen som spelas innan är färdig.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here