HemCS:GONinjas in Pyjamas utslagna ur Paris Major efter en fullständig kollaps

Ninjas in Pyjamas utslagna ur Paris Major efter en fullständig kollaps

Det blir inget slutspel svenskarna i Ninjas in Pyjamas efter att man förlorat den avgörande matchserien mot Apeks i Legends Stage. På den andra kartan hade man en stor ledning men då kollapsade man totalt och förlorade till slut i förlängningen. Istället avancerar Apeks med svenske Tim ”Nawwk” Jonasson till slutspelet i Paris.

Ninjas in Pyjamas hade inga större problem med att ta sig igenom Challenger Stage i Paris Majorn. Man kunde via 3-1 i matcher säkra avancemang till Legends Stage där svårare motstånd väntade för att ta sig till slutspel.

Efter att ha vunnit varannan match fram till 2-2 ställdes man i en helt avgörande matchserie mot laget Apeks som ocskå stod på 2-2. I Apeks spelar den föredetta NiP-spelaren Tim ”Nawwk” Jonasson. Ninjas in Pyjamas var inför matchen stora oddsfavoriter att gå vidare till slutspelet enligt sajten cs-betting.com.

På den första kartan Vertigo gick Ninjas in Pyjamas upp till en tidig ledning med 8-2 på T-sidan. Men det hela skulle bli en jämn tillställning efter att första halvlek slutat 9-6 till NiP och att Apeks sedan också tagit flest rundor på sin T-sida. Apeks lyckades faktiskt ta ledningen med 15-14 inför den sista ordinarie rundan men Ninjas in Pyjamas kunde tvinga fram en förlängning. Apeks vann fyra av sex förlängningsrundor och tog hem den första kartan.

På den andra kartan Ancient var det stor dominans från Ninjas in Pyjamas som på första halvan och CT-sidan kunde ta en ledning med 12-3. Efter att också ha vunnit de två första rundorna på T-sidan och ledning 14-3 såg det hela ut att vara avgjort. Men då påbörjade Apeks en otrolig vändning och plockade runda efter runda.

Ninjas in Pyjamas hittade till slut ett sätt att vinna en runda till ställningen 15-11. Men det påverkade inte Apeks som såg till att vinna de fyra kvarvarande rundorna till 15-15 och ny förlängning. I förlängningen fortsatte man på inslagen väg med ett enormt stort mentalt övertag och kunde vinna fyra av fem förlängsningsrundor och säkra slutspelsplatsen och slå ut stjärnorna i Ninjas in Pyjamas.

Svenskhoppet står till Isak och Nawwk

Med Ninjas in Pyjamas utslagna så är de enda kvarvarande svenska spelarna Tim ”Nawwk” Jonasson (Apeks) och Isak ”Isak” Fahlén (GamerLegion). Något överraskande har de båda lagen säkrat varsin plats i arenan och slutspelet.

GamerLegion ställs mot ett fullt överkomligt motstånd i form av ett annat skrällgäng – Monte. För Apeks väntar tuffare motstånd i form av Team Liquid i kampen om en semifinalplats.

De båda lagen har så här långt säkrat över 450 000 kronor och skulle man avancera till en semifinal växer det till 800 000 kr, det skriver Digitalare.se. Skulle man gå hela vägen så belönas man med inte mindre än fem miljoner kronor och platser i turneringarna IEM Cologne 2023 och BLAST Premier World Final.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna