HemDota 2Team Secret vidare i Lower bracket efter seger mot Mineski

Team Secret vidare i Lower bracket efter seger mot Mineski

Team Secret blev under gårdagen nedputtade i Lower bracket av Evil Geniuses. Idag ställdes man mot Mineski i en vinna eller försvinna matchserie. Det blev en av de mest spännande matchserierna i turneringen så här långt.

Det var Mineski som öppnade bäst i matchserien mot Team Secret. På den första kartan dominerade man spelet och lyckades till slut få ner samtliga baracker i Team Secrets bas. Mega creeps brukar ofta innebära att det andra laget inte kan resa sig.

Men trots mega creeps kunde Team Secret kaptalisera på misstag från Mineski. Man vann fighterna så hårt att man kunde pusha tillbaka mega creepsen och ta ner Mineskis bas. En osannolik vändning och ett stort tapp för Mineski.

Osannolik vändning av Mineski

Efter ett böljande spel med intensiva team fights där matchen svängde fram och tillbaka var det istället Mineskis tur att vända. Team Secret kopplade till slut greppet om matchen efter att lagets spelare Yapzor stått för avgörande insatser.

På sin hjälte Rubick stal Yapzor hela tiden viktga spells från Mineski. Bland annat så kunde han ta Chronosphere från Faceless Void flertalet gånger vilket innebar framgångsrika team fights för laget.

Men just när man skulle pusha ner Mineskis bas och avsluta matchserien så var det Mineskis tur att stå för en osannolik vändning. Trots att man bara hade två hjältar vid liv kunde man hålla sig vid liv när Team Secret stod och bankade på tronen.

När man fått ner Team Secrets hjältar, som inte hade några buybacks kvar, kunde man springa över kartan och kvittera matchserien till 1-1.

Team Secret reste sig och vann

Men trots det tunga nederlaget reste sig Team Secret och vann den tredje och sista kartan. Detta efter att man tidigt kopplat greppet om matchen där svenske Zai varit utslagsgivande på sin hjälte Omniknight.

Mineski var nära att göra en ny comeback men i den sista team fighten kunde Team Secret få ner hela Mineskis lag samt efter att de gjort sina buybacks. Efter det kunde Team Secret pusha ner motståndarnas bas och säkra avancemanget.

Man ställs nu mot Infamous som slog ut Newbee med svenske spelaren ”pieliedie”. I och med avancemanget har man nu säkrat en topp 8-placering i turneringen.

Team Secret med Zai och Evil Geniuses med s4 är nu de enda kvarvarande svenskarna i The International 2019. Evil Geniuses möter OG i Upper bracket senare idag där man kan säkra en topp 3-placering vid seger.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier