HemCS:GOIsak och GamerLegion föll i finalen - Team Vitality vann Paris Major...

Isak och GamerLegion föll i finalen – Team Vitality vann Paris Major 2023

Det blev till slut favorittippade Team Vitality som tog hem den sista CS:GO majorn någonsin. Man vann finalen i Paris mot GamerLegion med 2-0 i kartor efter att ha varit numret större än sina motståndare serien igenom. För segern tar man hem över fem miljoner kronor samt en plats i två kommande turneringar.

GamerLegion med svenske Isak ”Isak” Fahlén chockade alla när man tog sig till finalen av Paris Major, den sista CS:GO majorn någonsin. I semifinalen mot Heroic lyckades man i en gastkramande matchserie vända underläge till seger 2-1. Vid ledning 15-14 på den andra kartan var Isak direkt avgörande när han i den sista rundan tog de sista två killsen för att säkra 16:e rundan och seger.

I finalen tog resan dock slut för skrällgänget i GamerLegion när man sprang in i hemmafavoriten och CS:GO oddsfavoriten Team Vitality. Första kartan (Overpass, GamerLegions val) slutade 16-6 utan särskilt mycket spänning. Den andra kartan (Nuke, Vitalitys val) slutade 16-13 men trots siffrorna var det aldrig särskilt nära trots att GamerLegion ledde med 10-5 i halvlek.

Dupreeh med flest majortitlar någonsin

I och med Team Vitatlitys seger kliver danske Peter ”dupreeh” Rasmussen upp på fem majortitlar – fler än någon annan CS:GO-spelare. Han är också den enda spelaren som har deltagit i samtliga 19 majorturneringar Valve har anordnat i CS:GO.

Senaste gången en svensk spelare vann en CS:GO major var 2015 när Fnatic vann ESL One Cologne. Svenske Isak får fortsätta satsa för att kunna ta sin första majorseger i kommande Counter-Strike 2 som drar igång under 2024.

Men det är inte så dumt för ekonomin att komma på andra plats heller. För andraplatsen i Paris vinner Isak och hans GamerLegion över 1.7 miljoner kronor.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna