HemRocket LeagueSvenskarna vidare till slutspel i kvalet till RLCS 8

Svenskarna vidare till slutspel i kvalet till RLCS 8

Rocket League Championship Series är inne på sin åttonde upplaga. Kvalspelet för de olika regionerna är i full gång. De båda deltagande svenskarna “Turbopolsa” och “Al0t” är vidare till slutspelet i kvalet.

Pierre “Turbopolsa” Silfver och han NRG Esports är ett topplag inom den nordamerikanska regionen. I gruppspelet där alla 8 lag möter varandra slutade man på topp efter att endast ha förlorat en matchserie.

Man slutar på 6-1 i matcher och en rundskillnad på 19-7. Förstaplatsen i gruppen innebär en semifinalplats i slutspelet av kvalet och att NRG Esports är klara för RLCS 8 som spelas 13-15 december i Madrid.

Vinst krävs för svenske Al0t

Linus “Al0t” Möllergren deltar i det europeiska kvalet med sitt lag Mousesports. Man placerade sig på en fjärdeplats i gruppspelet efter följande resultat: 4-3 i matcher och en rundskillnad på 15-15.

I och med fjärdeplatsen avancerar man till kvartsfinal i Upper bracket vilket innebär att man har råd att förlora en matchserie utan att bli utslagna. För att kvalificera sig till RLCS 8 krävs att man tar sig till semifinal.

Man behöver alltså vinna minst en matchserie i slutspelet för att kvalificera sig. I den första kvartsfinalen, som spelas den 17:e november, ställs man mot Renault Vitality. Vinner man den matchserien väntar Veloce Esports som tog en andraplats i gruppen.

Förlorar man så ställs man mot Dignitas eller FC Barcelona i Lower bracket, en match som i så fall hade blivit vinna eller försvinna i kvalet till RLCS 8.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier