Svenskarna vidare till slutspel i kvalet till RLCS 8

Rocket League Championship Series

Rocket League Championship Series är inne på sin åttonde upplaga. Kvalspelet för de olika regionerna är i full gång. De båda deltagande svenskarna “Turbopolsa” och “Al0t” är vidare till slutspelet i kvalet.

Pierre “Turbopolsa” Silfver och han NRG Esports är ett topplag inom den nordamerikanska regionen. I gruppspelet där alla 8 lag möter varandra slutade man på topp efter att endast ha förlorat en matchserie.

Man slutar på 6-1 i matcher och en rundskillnad på 19-7. Förstaplatsen i gruppen innebär en semifinalplats i slutspelet av kvalet och att NRG Esports är klara för RLCS 8 som spelas 13-15 december i Madrid.

Vinst krävs för svenske Al0t

Linus “Al0t” Möllergren deltar i det europeiska kvalet med sitt lag Mousesports. Man placerade sig på en fjärdeplats i gruppspelet efter följande resultat: 4-3 i matcher och en rundskillnad på 15-15.

I och med fjärdeplatsen avancerar man till kvartsfinal i Upper bracket vilket innebär att man har råd att förlora en matchserie utan att bli utslagna. För att kvalificera sig till RLCS 8 krävs att man tar sig till semifinal.

Man behöver alltså vinna minst en matchserie i slutspelet för att kvalificera sig. I den första kvartsfinalen, som spelas den 17:e november, ställs man mot Renault Vitality. Vinner man den matchserien väntar Veloce Esports som tog en andraplats i gruppen.

Förlorar man så ställs man mot Dignitas eller FC Barcelona i Lower bracket, en match som i så fall hade blivit vinna eller försvinna i kvalet till RLCS 8.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here