HemCounter-StrikeFörsta dagen av IEM Beijing avklarad

Första dagen av IEM Beijing avklarad

Den första dagen av IEM-turneringen i Beijing är nu färdigspelad och det var danska Astralis som blev det första laget att knipa en plats i slutspelet.

Organisationen 100 Thieves gjorde sitt återtåg till CS:GO-scenen efter att ha förvärvat Renegades tidigare trupp och gjorde debut under den nya flaggen i Beijing. De gjorde det med stil då de enkelt avfärdade ENCE i första omgången med 2-0 i kartor.

I grupp A möttes även Astralis och ViCi, där danskarna inte hade några som helst problem att städa av motståndet. 16-5 på inledande Inferno och sedan 16-4 på Nuke. Astralis kunde ta med sig det fina spelet i vinnarmötet mot 100 Thieves där det spelades samma kartor. Astralis vann även då med 2-0 och säkrade därmed den första semifinalplatsen i turneringen. För 100 Thieves väntar nu en drabbning med ENCE, som i sin tur slog ut ViCi från turneringen efter 2-1 i kartor.

I grupp B inledde FaZe starkt då de besegrade de nuvarande världsettorna Evil Geniuses med 16-7 och 16-6 på Nuke och Dust2. I den andra inledande gruppspelsmatchen spelade Vitality mot TYLOO och fransmännen visade sig mycket starka när de besegrade TYLOO med 16-7 på Inferno och 16-6 på Dust2.

Svenske Olof “Olofmeister” Kajbjer möter med sitt FaZe därmed Vitality imorgon i en kamp om den andra semifinalplatsen. Om TYLOO vill ha en chans att spela inför hemmafansen i slutspelet måste de börja med att besegra EG imorgon. Båda matcherna startar kl 05.00 svensk tid.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier