Turbopolsa vann Rocket League World Championship – Världsmästare för fjärde gången

Pierre "Turbopolsa" Silfver (mitten) världsmästare för fjärde gången. Foto: Psyonix/RLCS8

Pierre “Turbopolsa” Silfver står återigen som världsmästare i Rocket League. Han vann tillsammans med lagkamraterna i NRG Esports Rocket League World Championship under söndagskvällen. Man slog Renault Vitality i en dramatisk final och tar med sig inte mindre än 200 000 dollar i prispengar.

Pierre “Turbopolsa” Silfver bytte inför säsongen lag till NRG Esports för att hjälpa till att lyfta det unga amerikanska laget och Turbopolsas rutin har verkligen visat sig under de tre speldagarna under World Championship.

Efter att ha kvalificerat till turneringen klev man in och behövde enbart vinna två matcher för att avancera till semifinalen i turneringen. Man inledde med att slå Lowkey Esports med 3-0 i matcher följt av att man slog Renault Vitality, som man senare skulle stöta på igen, med 3-2 i matcher.

Stor dramatik i finalen

Efter att tämligen enkelt ha vunnit semifinalen mot Spacestation Gaming med 4-1 i matcher avancerade man till finalen där man återigen ställdes mot Renault Vitality.

Som så många gånger förr blev finalen i World Championship otroligt spännande. Matchserien avgjordes i bäst-av-sju och det skulle krävas samtliga matcher för att kora en vinnare.

NRG Esports med Turbopolsa i spetsen fick bästa möjliga start på finalserien. Den svenske storstjärnan stod för ett hattrick när laget vann matchen med 4-1.

Efter att ha vunnit den första matchen förlorade man dock två raka 0-1 och 3-4. Vid ställningen 1-2 i matcher tände NRG Esports till och finalen skulle svänga igen. NRG Esports kraftsamlade och vann de följande två matcherna med 2-1 (efter övertid) och 1-0.

NRG Esports avgjorde på övertid

Vid ställningen 3-2 i matcher hade NRG Esports matchboll. Men det var Renault Vitality som kopplade greppet i matchen i ledde i slutet med 3-2. Då fick NRG Esports en sista chans men skottet träffade ribban. Renault Vitality kvitterade till 3-3 i matcher och tvingade fram en sjunde avgörande.

I den sjunde matchen var spelet något avvaktande och nervositeten gick att ta på. NRG Esports ledde matchen med 1-0 men med endast 30 sekunder kvar kvitterade Renault Vitality. Matchen gick till förlängning men där gjorde 17-årige Justin “justn” Morales processen kort när han slog in det vinnande målet efter bara 21 sekunder.

Segern innebär den fjärde världsmästartiteln för Pierre “Turbopolsa” Silfver. Han vinner tillsammans med Justin “justn” Morales och Garrett “GarretG” Gordon 200 000 dollar i förstapris.

Se avgörande målet och firandet nedan:

Turbopolsa MVP

Efter segern valdes Turbopolsa till turneringens MVP efter att ha visat upp ett bra spel under hela turneringen. På den tredje och sista dagen hade Pierre statistiken: 18 mål, 10 assist, 26 räddningar och 61 skott.

Bytet av lag visade sig framgångsrikt för Turbopolsa och hans synergi med lagkamraterna lovar väl även inför framtiden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here