HemCS:GOTvå svenska lag vidare till den europeiska minorn

Två svenska lag vidare till den europeiska minorn

Kvalet till den europeiska minorn inför den kommande StarLadder majorn i Berlin avgjordes i veckan. För svensk del innebar kvalet att två svenska lag, Fnatic och Ancient, tog sig vidare till nästa steg och närmare till majorn, som inleds i slutet av augusti.

Fnatic, som åkte ut i New Challengers Stage i den senaste majorn i Katowice, var tvungna att delta i kvalet till den europeiska minorn för att ha en chans att ta sig till den kommande majorn i Berlin. De fick ett på pappret tacksamt motstånd i första omgången i form av danska Maknitude. Det visade sig inte bli några problem för de svenska favoriterna som avfärdade motståndet med 2-0 i kartor, 16-9 på Nuke och 16-4 på Mirage.

I den andra omgången väntade något svårare motstånd, tyska BIG. Tyskarna fick en bra start på Overpass och gick upp i en 3-0-ledning på terroristsidan. Fnatic fick dock snabbt ordning på spelet och plockade sju rundor på raken. Efter kontrollerat spel gick de till sidbyte i ledning 10-5. BIG lyckades vinna även den andra pistolrundan men fint spel av framför allt Ludvig ”Brollan” Brolin och Freddy ”KRIMZ” Johansson ledde Fnatic till en komfortabel seger med 16-10.

På andra kartan, Nuke, lyckades Fnatic knipa sex rundor av tyskarna på sin T-halva efter en vunnen pistolrunda och fem rundor i rad mellan runda sex och tio. Det gav dem en god chans på sin CT-sida, vilket de utnyttjade till fullo. Fnatic vann den andra halvan med 10-2 och kartan med 16-9 totalt, vilket även innebar avancemang till minorn.

Imponerande spel av Ancient

Det andra helsvenska laget i kvalet var Ancient, som med en kärna från forna Epsilon, har spelare som bland annat William ”draken” Sundin och Joakim ”disco doplan” Gidetun i laget. Ancient försökte ta sig till minorkvalet genom deltagande i samtliga fyra av de öppna kvalen till turneringen. Efter tre misslyckade försök lyckades de slutligen kvalificera sig genom att tillsammans med Virtus.pro gå vidare från det fjärde kvalet.

I minorkvalet inledde Ancient mot bulgariska Windigo och imponerande stort på första kartan, Dust2, när de försvarade bombplatserna till en 12-3-ledning i halvtid. Windigo vann de fyra inledande rundorna av andra halvan men när väl Ancient bröt den trenden var det deras tur att ta fyra raka och stänga kartan med 16-7. Andra kartan, Overpass, blev en jämnare historia där lagen speglade varandras halvor (8-7 till båda CT-sidorna) och det krävdes övertid för att kunna utse en segrare. I den sjätte övertidsrundan lyckades dock ”draken” med en 1 mot 2-clutch med AWP:n, som skickade Ancient vidare i upper bracket.

I den andra matchen stod North för motståndet. Det blev en riktig nagelbitare till match då det krävdes 30 rundor i båda kartorna. Det var dock danskarna som höll för favoritskapet och lyckades vinna både Nuke och Overpass med 16-14. Ancient visade dock att de har stor potential och bjöd på ett fint taktiskt spel, anförda av coachen André ”BARBARR” Möller.

I den tredje matchen skulle allt avgöras när ytterligare ett danskt lag stod för motståndet, Tricked, ledda av rutinerade Nicolai ”HUNDEN” Petersen. Vinnaren skulle vara klara för minorn medan förloraren åkte ut. Ancient som visat upp fint spel tidigare på kartan valde att spela Dust2. Denna gång inledde de på T-sidan och fick en bra start till 5-0. Tricked kämpade sig dock tillbaka in i matchen och svenskarna hade bara en runda till godo i halvtid. ”draken” storspelade dock på bägge sidor och kunde leda sitt lag till en komfortabel CT-sida. 36 kills och 14 deaths på 26 rundor räckte för att Ancient skulle kunna vinna kartan med 16-10.

På Nuke blev det en aning jämnare och Tricked visade upp en relativt bra T-sida som gav dem sex rundor med sig till den fördelaktiga CT-sidan. Ancient visade sig dock vara strået vassare taktiskt och kunde till slut plocka sin 16:e i runda 29.

Vidare till minorn gick även svenske Mikail ”Maikelele” Bill tillsammans med sitt lag NoChance. I minorn kommer åtta lag göra upp om två direktplatser samt en play-in-plats, där treorna från alla minors kommer göra upp om de sista två platserna till majorn i Berlin. Majorn inleds den 23 augusti och pågår fram till och med den 8 september.

 

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier