HemDota 2Alliance klara för Epicenter Majorn efter seger mot Ninjas in Pyjamas

Alliance klara för Epicenter Majorn efter seger mot Ninjas in Pyjamas

Alliance är klara för Epicenter Major i Moskva som spelas i slutet av Juni. Man säkrade under lördagskvällen en finalplats i StarLadder Dota 2 Kiev Minor efter att man slagit Ninjas in Pyjamas med 2-1 i kartor i Upper bracket-finalen.

Som vi tidigare rapporterat om vann Alliance sin grupp i StarLadder Dota 2 Kiev Minorn och avancerade till Upper bracket i slutspelet, endast två segrar från att säkra en finalplats och en plats till den kommande Major-turneringen i Moskva.

I Upper bracket ställdes man först mot det Kinesiska laget Team Sirius som man besegrade med 2-1 i kartor. Därefter ställdes man mot Ninjas in Pyjamas, som tidigare vunnit mot Team Anvorgesa, en match där man också vann med 2-1 i kartor.

Vände underläge till seger en gång

Mot Team Sirius råkade man illa ut på första kartan när det Kinesiska lagets spelare “Sylar” på hjälten Lifestealer blev för tuff att ta ner. På den andra kartan såg det ut som att Team Sirius hade valt den bästa lineupen i matchen men trots detta kunde Alliance ta en seger efter att spelarna “miCKe” och “qojqva” stått för bra insatser.

Men på den tredje kartan var det dags för Alliance-spelaren “boxi” att carrya laget vidare i turneringen. Han spelade hjälten Mars och var den enskilt avgörande faktorn att Alliance kunde dominera från början till slut på den tredje kartan.

Vände underläge till seger två gånger

I Upper bracket-finalen när man ställdes mot Ninjas in Pyjamas hamnade man återigen i knipa då Ninjorna kunde ta den första kartan.

På både den andra och tredje kartan stod laget för solida insatser och speciellt på den tredje kartan tog man kommandot direkt och släppte aldrig greppet. Laget valde på den tredje kartan hjältarna Storm Spirit, Sven och Timbersaw som blev för tuffa för Ninjorna att ta ner då deras hjälte Medusa hamnade efter i net worth.

Minst 70 000 dollar i prispengar

I och med finalplatsen har man säkrat minst 70 000 dollar i prispengar och en biljett till Epicenter Major i Moskva. Vinner man finalen tar man med sig hela 125 000 dollar i prispengar att dela på och ett stort självförtroende inför kommande Majorn.

Utöver Alliance är även coachen Pajkatt kvar i turneringen med sitt Ninjas in Pyjamas som nu får kriga om en finalplats i Lower bracket. Det kan med andra ord bli en repris i finalen mellan Alliance och Ninjas in Pyjamas.

Finalen spelas kl 16.30 under söndagen 16/6 och du kan se livesändningen här.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier