HemCounter-Strike"THREAT" tillbaka som huvudcoach i NiP

“THREAT” tillbaka som huvudcoach i NiP

Björn “THREAT” Pers är åter på posten som huvudtränare för Ninjas in Pyjamas. Faruk “pita” Pita får därmed kliva åt sidan efter att ha innehaft uppdraget de senaste två åren.

I oktober återvände “THREAT” till organisationen och arbetade då vid sidan av “pita” med särskilt fokus på vissa analytiska bitar. Nu är han dock tillbaka som huvudtränare för laget. NiP motiverar beslutet med att de behöver ett nytt perspektiv för att hänga med i den snabbt utvecklande och tävlingsinriktade sidan av CS:GO.

Pers var coach för laget under perioden 2016-2018 och hade även då Patrik “f0rest” Lindberg och Fredrik “REZ” Sterner i laget. Rykten gör dock gällande att “f0rest” är på väg att lämna NiP för att återförenas med sina tidigare lagkamrater Adam “friberg” Friberg, Richard “Xizt” Landström och Christopher “GeT_RiGhT” Alesund, under Dignitas flagg.

Under sin tidigare sejour i laget vann “THREAT” och NiP bland annat DreamHack Masters Malmö 2016 och IEM Oakland 2016 och 2017. “THREAT”s första matcher som huvudcoach denna vända kommer vara i BLAST Premier Spring Series, som drar i gång den 31 januari i London.

Erik Bolldén
Erik Bolldénhttps://esportare.se
Skribent som främst följer CS:GO-scenen på nära håll men har ett stort intresse för e-sport i allmänhet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier