HemCounter-StrikeFnatic utslagna ur IEM Katowice Major 2019

Fnatic utslagna ur IEM Katowice Major 2019

Svensklaget Fnatic gick in som regerande mästare av IEM Katowice och en av förhandsfavoriterna inför turneringen. Men på lördagskvällen blev laget oväntat utslaget efter en besvikelse till resultatrad med 1-3 i matcher.

Gruppspelet blev en besvikelse

Totalt 24 lag deltar i gruppspelet, eller “Challengers Stage” som man kallar det, och hela 16 lag tar sig vidare till “Legends Stage”. Trots att det fanns generöst med platser i nästa runda så har Fnatic alltså nu slagits ut.

Man inledde turneringe svagt med två raka torsk mot Vici Gaming och Winstrike team. Sen studsade man tillbaka genom att slå Grayhound Gaming med 2-0 i kartor.

Utslagsmatch mot G2 Esports

Därefter väntade G2 Esports i en serie som skulle slå ut det förlorande laget. Man fick en lovande start genom att man vann den första kartan “Mirage”, men G2 Esports, kniven mot strupen, lyckades kvittera genom att vinna kartan “Dust2”.

“Overpass” blev den tredje och helt avgörande kartan men efter att Fnatic vunnit pistolrundan som T-sidan förlorade man direkt i runda två trots det ekonomiska övertaget. G2 Esports vann sedan hela 9(!) rundor i rad och tog en 9-1 ledning.

Den första halvan slutade 11-4 till G2 Esports fördel. Väl på CT-sidan blev försprånget för stort och G2 tog den sista livlinan genom en vinst med 16-5.

Ninjas in Pyjamas med vittring på Legends Stage

Ninjas in Pyjamas ligger i skrivande stund på en av de sista platserna att ta sig till nästa omgång, Legends Stage. Man behöver sannolikt vinna sin femte och sista match för att ta en av de tre kvarvarande platserna.

Svenske Olofmeister är redan klar för Legends Stage med sitt lag Faze Clan. Flusha, som spelar i Cloud9, har precis som Ninjas in Pyjamas fortsatt chansen att ta sig till nästa omgång.

Matcherna fortsätter att spelas under lördagskvällen och söndagen. De streamas som vanligt på Twitch.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier