HemCounter-StrikeSuccén fortsätter – Metizport vidare efter förlängningsrysare

Succén fortsätter – Metizport vidare efter förlängningsrysare

Metizport fortsätter att skörda framgångar i det europeiska kvalet till IEM Dallas 2024. Efter en jätterysare mot B8 i semifinalen av lower bracket väntar nu en avgörande match mot Heroic om vem som får åka till majorturneringen.

Metizport stod under tisdagen för ytterligare två vändningar i majorkvalet. I dagens första match mot Apeks förlorade man den första kartan Ancient med 13-9 men kunde därefter vinna Mirage med 13-7 och Inferno med 13-6. Man slog därmed ut Apeks och svenske ”nawwk”.

Därefter var det ukrainska B8 som stod för motståndet och även denna gång tappade Metizport den första kartan Nuke med 7-13. Man kunde dock återigen kvittera matchserien genom en seger på Mirage med 13-8.

Det var kartan Ancient som skulle skilja lagen åt och Metizport började bra med att stänga den första halvan med 8-4 på CT-sidan efter en stark avslutning. Den andra halvleken började också bra och man gick upp i en ledning 10-6.

Hundradelar från defuse i förlängningen

Men då växlade B8 upp och Metizport gjorde några missar när det ukrainska laget vann 6 raka rundor till en ledning 12-10 och matchboll. Efter avgörande insatser av Metizports Jackinho kunde man dock ta matchen till förlängning.

Väl i förlängningen skaffade sig Metizport dubbla matchbollar efter att man haft marginalerna på sin sida när B8 defusade bomben men missade med vad som såg ut som hundradelar. På den andra och sista matchbollen så kunde man återta B-sajten och defusa bomben till seger 16-14.

Under onsdagen väntar Heroic i finalen av Lower bracket där det segrande laget gör Virtus.Pro sällskap till IEM Dallas 2024. Matchen startar 15.30 och du ser den kommenterad på svenska på Esportstudion.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna