NaVi vinner IEM Katowice

"s1mple" ledde sitt NaVi till årets första titel. Foto: ESL

NaVi besegrade G2 i finalen av IEM Katowice 2020 i överlägsen stil med 3-0 i kartor. 

Inför eventet var NaVi och G2 rankade 6a respektive 8a i världen. Även om inte något av lagen var stora favoriter inför turneringen var båda lite av en dark horse att utmana om titeln. Det var däremot verkligen inte orättvist att det just var dessa två lag som gjorde upp om mästartiteln i slutändan.

G2 vann grupp B efter att ha besegrat 100 Thieves, Mousesports och Liquid och tog därmed en direktplats till semifinalen. I semin ställdes de mot Fnatic, som de besegrade med 2-1 i kartor efter 16-12 på Inferno, 11-16 på Dust2 och 16-12 på Train. AWP-spelaren Kenny “kennyS” Schrub var den som lyste allra mest under machen.

För NaVis del tog man sig till slutspel efter att ha besegrat FaZe, förlorat mot Fnatic, vunnit mot NiP och sedan slagit FaZe ännu en gång i lower bracket-finalen. När de väl var framme i slutspelet var det som att laget växlade upp ytterligare då de med relativ enkelhet besegrade Liquid med 2-0 i kartor (16-11 & 16-13) och sedan krossade Astralis i semifinalen med 16-5, 16-5.

NaVi var övermäktiga för G2 i finalen

Finalen, som avgjordes i bäst av fem kartor, inleddes på Nuke. Då det var G2s kartval fick NaVi starta på CT-sidan. Ryssarna och Aleksandr “s1mple” Kostyliev var överlägsna och vann halvan med 14-1. G2 hann plocka tre rundor till innan NaVi nådde sin 16e och kartan slutade 16-4.

På den andra kartan, Dust2, blev det mycket jämnare. G2 började bäst och gick upp i ledning med 7-2. Sedan skiftade övertaget till NaVi som tog 11 av de 12 följande rundorna och tog över ledningen med 13-8. G2 kom sedan tillbaka till 13 lika men kunde inte stoppa NaVi i de sista rundorna utan kartan slutade 16-13 och NaVi gick upp i en 2-0 ledning totalt.

Mirage var den tredje kartan och återigen startade NaVi som CT och återigen var de totalt dominanta. En nästintill perfekt halva slutade även den 14-1 i deras favör och G2 visste att kartan, matchen och turneringen var förlorad. G2 lyckades knipa den andra pistolrundan men när NaVi sedan vann efterföljande runda med ett force buy, kunde de ta den sista rundan de behövde. Även om G2 gick upp i ett 5 mot 2-läge lyckades Egor “flamie” Vasilyev och “s1mple” lösa situationen med bättre vapen. Seger med 16-2 och 3-0 totalt i finalen för NaVi var ett faktum.

“s1mple” MVP för tionde gången

“s1mple” blev utsedd till turneringens MVP efter hans imponerande rating på 1.52 i finalen och 1.33 totalt över hela eventet. MVP-medaljen var “s1mple”s 10e i karriären.

NaVi är i och med segern också med i racet för Intel Grand Slam S3 där lagen tävlar om en prissumma på en miljon dollar genom att vinna sex av de tio tävlingar i följd som ingår i IGS S3. För NaVi kan det dock räcka att vinna tre till, eftersom IEM Katowice tillsammans med ESL One Rio och ESL One Cologne räknas som Master Championship och vinner man något av dem, behöver man bara fyra segrar totalt för att vinna hela Grand Slam.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here