HemCS:GOHeroic vann Blast Premier Fall Final 2022

Heroic vann Blast Premier Fall Final 2022

Ninjas in Pyjamas studsade tillbaka efter besvikelsen i IEM Rio Major – men det räckte ändå inte hela vägen. Ninjorna avancerade till semifinalen genom att slå ut Na’Vi men väl där blev FaZe Clan ett nummer för stora som vann mötet med 2-1 i kartor.

Efter att ha tagit sig igenom gruppspelet av Blast Premier Fall Finals 2022 började slutspelet på bästa möjliga sätt för svenska Ninjas in Pyjamas. Man ställdes mot giganten Na’Vi och många trodde nog att det skulle bli ett snabbt uttåg för ninjorna.

Men svenskarna tyckte annorlunda och efter två starka kartor Inferno (16-10) och Overpass (16-10) kunde man vinna matchserien med 2-1 och avancera till semifinal.

I semifinalen vann Ninjas in Pyjamas den första kartan och finalplatsen var nära. På den andra kartan Nuke fortsatte man med sitt momentum och kunde gå upp i en ledning med 14-7 i rundor. Med kniven mot strupen hämtade FaZe dock i kapp och kunde tvinga fram en förlängning som man sedan gick och vann. På den tredje kartan Mirage var det inte mycket snack om saken utan FaZe vann komfortabelt med 16-8.

Heroic vann mot FaZe i finalen

Inför hemmapubliken i Royal Arena var det danska Heroic som bars fram till seger i Blast Premier Fall Finals 2022. Lagen vann varsin karta och det hela skulle avgöras på Mirage.

Båda lagen dominerade på respektive CT-sida och lagen kunde inte skiljas åt efter full tid utan en ny förlängning skulle avgöra turneringen. I förlängningen så var det Heroic som var det starkaste laget – kanske spelade publikstödet en avgörande faktor.

För segern vinner man 200 000 dollar och en plats i Blast Premier: World Finals i mitten av december där man tävlar om en miljon dollar.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna