Test av AKRacing Master Max – En tungviktare på marknaden

AKRacing Master Max
Bild: Akracing.com

AKRacing Master Max är en av de bästa datorstolarna för dig som är längre och tyngre än genomsnittet. De tog sin populäraste design och gjorde den i en XL-variant för att kunna möta alla på marknaden. Detta är en tung och stabil stol som håller länge och som fungerar både för många timmar av gaming och kontorsjobb.

Generellt om AKRacing Master Max

Den här stolen är specifikt designad för längre och tyngre personer och har en
rekommenderad användarlängd på 170-200 cm. AK Racing Master Max är stoppad med kallskum av högsta kvalitét som är mycket bekvämt att sitta i och formar sig efter kroppen men som inte blir nedsuttet utan behåller sin form över tid samt fördelar belastningen jämnt över stolen.

Klädseln kommer i ett material som kallas för PU-läder vilket är ett veganskt syntetmaterial som framställs genom att man använder de fiberlösa resterna som blir över vid tillverkningen av äkta läder som sedan beläggs med polyuretan och kläs på stolen.

Detta material är andningsbart, hållbara och lätta att göra rent. Stolen har en aluminiumbas och en stålram samt stora hjul för att kunna hålla för en hög vikt.

Egenskaper

Ryggstöd

Stolens ryggstöd är 87 cm högt och ca 61 cm brett. Det går att vinkla och låsa i en vinkel så så långt som till en liggande position i 180°. Det följer även med en justerbar kudde för ländryggen som också går att ta av helt om man antingen vill variera sittposition eller föredrar att sitta utan.

Armstöd

Armstöden är i 4D som därmed går att justera i 4 led som är upp/ner, fram/bak, inåt/utåt samt höger/vänster. De är anpassade för en större person och det går att anpassa höjden från ca 31-38 cm.

Sittdyna

Även sittdynan är anpassad efter längre och större personer med en bredd på 59 cm och ett djup på 52 cm. Djupet gör så att dina ben och knän inte hamnar så långt ifrån sitsen om du är lång och ger en stabilare och mer ergonomisk position i kombination med sin höga sitthöjd på mellan 49-56 cm.

Sitsens kanter är något upphöjda på sidorna, men stör inte om du vill sitta bredbent under gamingsessionen. Det finns även en gungmekanism där du kan luta sitsen från 3-18° för att hitta bästa möjliga ställning.

Fördelar: Varför ska man köpa en AK Racing Master Max?

AKRacing Master Max är det ultimata valet för dig som är längre och tyngre med sitt höga ryggstöd och höga maxvikt på 180 kg. Hela stolen är designad så att allt ska vara proportionellt för att funktionerna ska kunna användas ultimat.

Prismässigt är stolen i premiumsegmentet, men kan du lägga pengarna och vill ha en rymlig stol där du kan sitta bekvämt om du är lång är den värd pengarna.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Om du är kortare än 170 cm kommer förmodligen denna stol att vara för stor och rymlig för att du ska kunna utnyttja funktionerna ultimat. Risken finns också att du inte kommer nå hela vägen till golvet då den både är hög och har en djup sits vilket leder till att din position kommer att bli obekväm.

En annan nackdel är att den befinner sig i en hög prisklass, så om du har en begränsad budget så bör du leta efter ett annat, billigare alternativ.

Sammanfattning

AKRacing Master Max är en bra spelstol för tunga och långa personer. Valen av material är av högsta kvalité och noga uttänkt för att göra den så hållbar som möjligt, bekväm att sitta i länge samt enkel att rengöra.

Alla proportioner har tagits i åtanke vid designen och funktionerna gör den mycket användarvänlig och ergonomisk att sitta i. Att armstöden är i 4D och ryggstödet både högt och brett samtidigt som man har tagit både sitthöjden och djupet på sittdynan med i beräkningen för att en längre person ska kunna sitta bekvämt gör att stolen har hög komfort.

Att kunna justera efter enskilda behov är av högsta vikt för ultimat ergonomi, och här har även vilken på både sits och ryggstöd tagits i beaktning för så stor möjlighet till individanpassning som möjligt. Passar inte en Master Max dig så kan du även kolla på AKRacing Core Series.

Detta är en mycket välbyggd premiumstol som är värd pengarna du betalar. Stolen kan enkelt jämföras med en Noblechairs Hero när det kommer till rekommenderad maxlängd och maxvikt. Är du längre än 170 cm och vill ha en stabil, rymlig och hållbar stol är detta ett mycket bra alternativ på marknaden där komfort, ergonomi och funktioner sätts i fokus och ger dig alla möjligheter att sitta på det sätt som du själv anser vara bekvämt.


Här kan du köpa en Akracing Master Max:

AKRacing Logo