AKRacing Core Series – Många alternativ och valmöjligheter

Akracing Core Series
Bild: Akracing.

Är du ute efter en gamingstol i mellanklassen, men som ändå bjuder på gott om finesser och goda egenskaper kan det vara värt att ta en titt på AKRacing Core Series EX. Denna stol har bland annat möjlighet till 180 graders lutning, stödkuddar som kan justeras, samt en förlängd garanti på hela 5 år.

Core Series Ex är utvecklad för användare mellan 160 till 190 cm vilket täcker ett stort spann, men den har även en viktkapacitet på hela 150 kg. Utseendemässigt är den sportig, precis som rallystolen den efterliknar. För dig som vill slippa ryggproblem medan du arbetar eller spelar är denna variant en av de mest rimligt prissatta, förutsatt att du är nöjd med endast ett materialval.

De justerbara armstöden, Klass-4 gasfjädern och Tilt Lock funktionen gör också sitt när det kommer till god funktionalitet och hög standard. Utöver detta har stolen också en ANSI/BIFMA certifiering som garanterar att den håller måttet för seriösa spelsessioner , eller arbetsuppgifter som kräver längre sittningar.

Utmärkande egenskaper

I denna sektion går vi igenom alla de finesser och egenskaper som sticker ut med Core Series EX, men särskilt de som spelare och kontorsarbetare ofta vill veta. Till att börja med har stolen en gungfunktion, kuddar för nack och rygg som går att justera, samt en stålramskonstruktion för ökad stabilitet.

Utöver detta är den även tillverkad med ett skum av högre densitet, samt att den väger hela 22 kg vilket resulterar i en bekväm och stabil gamingstol.

 • Klass 4 gasfjäder.
 • Ryggstöd på 68,5 cm (lämpar sig bäst för något kortare användare).
 • Lutande sittdel upp till 180 grader.
 • Kallskum med ”Mould Shaping” i hela 55 kg / m3.
 • Kapacitet på 150 kg.
 • Certifierad enligt ANSI/BIFMA.
 • 3D-armstöd med justering från 3 till 18 grader.
 • Klass-4 gasfjäder.
 • Garanti på 5 år för material och tillverkning.
 • Stålram som stabiliserar stolen inifrån.
 • 10 års garanti för stålramen.

Användningsområden

Stolen är bäst lämpad för dig som spelar spel i första hand, men den kan givetvis fungera även på kontoret. Utseendemässigt kanske den inte passar in lika bra där som i hemmet, men tack vare de utmärkta fördelarna du får med en rejäl gamingstol finns det få skäl att inte använda den överallt.

Själva stolen levereras i svart, eller fyra olika färgkombinationer. Du får alltså dessvärre inte några unika teman att välja mellan, något som även oftast hör hemma hos de lite dyrare modellerna på marknaden.

Något du däremot bör notera är att ryggpartiet är lägre än hos flera av konkurrenterna, en aspekt som innebär att stolen lämpar sig bättre för lite kortare användare. Detta är alltså inte en stol som rekommenderas för dig som är längre, även om det uttryckligen står på tillverkarens hemsida att Core Series EX bör passa bra för personer upp till 190 cm.

Enligt de användarrecensioner vi tagit del av är åsikterna blandade gällande detta, något som vi tycker är viktigt att påpeka.

Materialval och anpassning

Färgerna du kan välja mellan är svart, svart/blå, svart/röd, blå/svart eller röd/svart. Materialet i sin tur består av 100 % polyester både bak och fram, med högdensitetsskum inne i själva stolen. På hemsidan kan du se hur den kan anpassas utefter de olika färgkombinationerna, men du kan däremot inte beställa hem den från AKRacing vilket är lite tråkigt.

Det går inte heller att välja andra material som läder, PU, eller hybridläder vilket också resulterar i att vi inte kan ge stolen högsta möjliga betyg.

Återförsäljare som har stolen i lager är bland annat Komplett, CDON, Dustin, MediaMarkt och Inet, även om du givetvis hittar många fler. Denna variant är dock en av de biligare i mellanklassen, men du finner också accessoarer hos AKRacing som deras Summit Gaming Desk, ett bord anpassad att användas tillsammans med deras stolar.

Denna kostar däremot över 3,500 kronor vilket redan är mer än själva stolen, något som bör beaktas om du funderar på att även inhandla en sådan.

AKracing Core Series

Montering

Om du vill veta hur du ska montera ihop din stol har AKRacing en video som illustrerar hela
processen på deras hemsida. Du kan också läsa i deras guide via länken ”Support” och ”Assembly Instructions”.

För att montera stolen har du alltså gott om hjälpmedel redo direkt på hemsidan, men framförallt via de omfattande instruktionerna du får i videon där en anställd på företaget sätter ihop stolen, helt på egen hand. Detta är också ett bevis på att du inte behöver hjälp av en ytterligare person när du bygger ihop stolen.

Prisbild och beställning

Core Series EX placeras enligt oss i mellanklassen bland testade datorstolar för gaming, men prisbilden är ändå satt till 3 000 kronor. Med tanke på priset får du ändå en betydligt längre garanti på hela 5 år, något som inte hör till vanligheterna inom denna prisklass. Detta är också en betydande fördel som vi anser är värd att nämna fler än en gång.

För att beställa hem en stol från AKRacing kan du vända dig till några av de populära
elektronikjättarna som CDON, MediaMarkt eller Komplett. Du hittar den även hos Inet, MrPC, Ginza och Dustin, bara för att nämna ett par ytterligare butiker.

Här kan du köpa en AKracing Core Series:

AKracing logotyp

Omdöme och sammanfattning

Vi anser att AKRacing Core Series EX är till för den seriöse gamern som behöver en kvalitetsstol som håller länge, eller för dig som föredrar en förlängd garanti. Den lämpar sig däremot inte för långa användare lika bra som för dig som är något kortare, en aspekt vi tycker att tillverkaren borde informera om lite tydligare.

Enligt de användarupplevelser vi tagit del av kan längre personer stöta på lite problem, även om några av dem har varit 190 cm långa och ändå vittnat om att de suttit bekvämt. Därför passar många av AKracings mindre modeller bra som gamingstol för barn.

Vi rekommenderar den också främst för de budgetmedvetna användarna som sitter långa perioder, men som även värdesätter stabilitet och komfort till ett rimligt pris. AKracing Core Series kan enkelt jämföras med DXracer Formula Series och andra modeller.

Core Series EX från AKRacing må kanske inte vara den mest anpassningsbara stolen på marknaden, men den uppfyller de allra flesta kriterier vi använder oss av för att bedöma om en gamingstol är värd att införskaffa. Detta resulterar också i ett högt betyg på 4 av 5 möjliga.