Test av NobleChairs Hero – En spelstol i toppkvalitet

NobleChairs Hero
NobleChairs Hero med Skyrim-motiv. Bild: Noblechairs.com

NobleChairs tillverkar gamingstolar med inspiration från exklusiva bilar och deras modell Hero är en av marknadens mest populära gamingstolar. En stol som är ämnad för gaming bör vara ergonomisk och funktionell som gör att du kan sitta bekvämt under långa gamingsessioner. Dessa två faktorer samt design har satts i fokus vid skapandet av NobleChairs Hero vilket har lett till en unik stol med alla funktioner som krävs för att kunna individanpassa stolen till användarens specifika krav.

Här kan du köpa en NobleChairs HERO:

Webhallen logo


Komplett logo


Generellt om NobleChairs Hero

NobleChairs Hero är ett av toppalternativen i gamingstol test. Stolen designades tillsammans med e-sportproffs och är därför både mycket funktionell, bekväm och fungerar som både kontorsstol och gamingstol. Detta gör att de kan hålla den ergonomi som krävs för att du ska orka sitta en hel arbetsdag.

Armstöden är i 4D vilket ger ultimata möjligheter till justering och stolen är stoppad med kallskum som formar sig efter din kropp för maximal bekvämlighet. Hero har en maxhöjd på 129.5-139.5 cm och väger totalt 30 kg.

Stolen kommer i 4 olika material. Det första är PU-läder, vilket är ett konstmaterial där man använder den fiberlösa delen av huden som blir över från tillverkningen av läder som sedan beläggs med polyuretan och appliceras på möbeln. Den andra är äkta läder och båda materialen är hållbara, vattenresistenta och enkla att rengöra.

Som tredje material kommer tyg med hög andningsförmåga och hållbarhet. Det ger en mjukare känsla för hela stolen och har fläckskydd och lättskött. Fjärde materialet är högteknologiskt fejkläder som framställs genom att blanda råmaterial i en kemisk reaktion som blir både mycket slitstarkt och lätt att rengöra.

Under täckningen så finns ett kallskum som gör att materialet andas,behåller sin form och inte blir deformerad av användning och fördelar belastningen jämnt. I nackstödet finns ett minnesskum som anpassas unikt efter användaren. Det ingår även en nackkudde och en svankkudde som kommer med stolen.

Egenskaper

Ryggstöd

Stolens ryggstöd är 89 cm långt och 57 cm brett. Det går att justera vinkeln från 90° till 125°. Hero har även ett inbyggt ländryggsstöd som justeras med hjälp av ett litet hjul på sidan. Den är funktionen hittas främst i premiumbilar och gör att användaren enkelt kan individanpassa inställningarna efter sin kropp.

Armstöd

Armstöden är i 4D där du kan anpassa både höjd, djup, vinkel och avstånd med ett mjukt överdrag. Om man jämför med andra stolar från NobleChairs så har dessa en utökad storlek för att vara i proportion med den övriga stolen samt har en strukturerad yta för bättre grepp.

Sittdyna

Sittdynan är 52 cm bred och 48 cm djup med en liten upphöjning på sidorna för ökad komfort och sitthöjden går att justeras mellan 48-56 cm. NobleChairs sittdynor är väldigt platta vilket är en uppskattad egenskap bland många. Upphöjningen på sidorna kan dock upplevas som störande om du är en person som brukar sitta mer bredbent, men eftersom att sittdynan i sig redan är bredare så tycker vi att du ska testa den innan du dömer ut den på grund av kanterna.

Fördelar: Varför ska man köpa en NobleChairs Hero?

NobleChairs Hero är perfekt för dig som är längre eller tyngre. Det är deras största modell som håller proportionerna mellan ryggstöd, sittdyna och armstöd. Med en rekommenderad vikt på mellan 50-150 kg och en längd på mellan 150-200 cm så passar den även genomsnittspersonen.

Rent prismässigt befinner den sig i premiumsegmentet med sitt pris på runt 4 000 kr, men den är mycket prisvärd. Stolens otroliga ergonomi och dess hållbara material och design gör att den hamnar i topp bland gamingstolar och passar även som enbart kontorsstol.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Om du är mindre än genomsnittspersonen kan du uppleva den här stolen som för stor för att kunna sitta bekvämt. Är du kortare så finns risken att du inte når upp till nackstödets minnesskum vilket gör den mindre bekväm.

En annan nackdel för en kortare person är att stolens minimihöjd är 48cm, vilket kan störa kortare personer som vill kunna sitta med fötterna på golvet för en ultimat ergonomisk ställning. Om du önskar kunna sitta mer bakåtlutad än 125° bör du också kolla efter en annan gamingstol.

Sammanfattning

NobleChairs Hero är en av de bästa stolarna man kan investera i som gamer. Tillsammans med Secretlab Titan Series pushar den gränserna för vad en gamingstol kan vara.

Att stolen är framtagen med hjälp av e-sportproffs gör den unik. Valen av material, funktionerna såsom armstöden i 4D samt det integrerade ländryggsstödet gör den enkel att underhålla samt perfekt för både gaming och kontorsjobb. Den passar perfekt för dig som är lite längre och tyngre och vill varva långa gamingsessioner med kontorsjobb.

Den går att justera på många olika sätt som gör den ultimat funktionell för alla. Att den även håller proportionerna med både ryggstöd, sittdyna och armstöd är en stor fördel. Är du en större person som letar efter den perfekta gamingstolen i premiumsegmentet är detta ett mycket bra val.

Här kan du köpa en NobleChairs HERO:

Webhallen logo


Komplett logo