HemDota 2Vici Gaming fullbordar skrällen och vinner Stockholms Dota 2 Major

Vici Gaming fullbordar skrällen och vinner Stockholms Dota 2 Major

Vici Gaming står som segrare i Dreamleague Season 11 som under helgen har avgjorts i Annexet i Stockholm. Man gör det efter att man kvalat in till turneringen via en minor (Starladder ImbaTV Minor).

På förhand trodde nog få att det kinesiska laget skulle gå hela vägen i turneringen. Men efter att ha placerat sig tvåa i gruppspelet och tagit en plats i upper bracket förlorade man inte en enda match.

Finalen krävde samtliga fem kartor

Finalen mot Virtus Pro krävde samtliga fem kartor för att kora slutsegraren efter att lagen vunnit varannan karta.

Det var två aggressiva lag som möttes där Vici Gaming under turneringen hade visat att man kan sätta ett enormt tryck på sina motståndare.

Den femte och sista kartan avgjordes snabbt på under 22 minuter. Lagens core heroes som ställdes mot varandra var för Vici Gaming Razor och Medusa mot Virtus Pros Morphling och Lycan.

Ori med Medusa vann mid lane mot Morphling, Razor vann sin safelane och Vengeful Spirit och Natures Prophet kunde segra även på offlane för att hålla Lycan från att farma.

När matchen slutade så ledde Vici Gaming redan med över 15 000 guld och 16-6 i kills efter 22 minuter. En övertygande seger för kineserna.

Över en miljon dollar i prispotten

För besväret tar man med sig hela 350 000 dollar att dela på samt 4950 viktiga DPC-poäng vilket gör att man klättrar upp till en tredjeplats i rankingen vilket nu innebär att man är garanterad en plats i kommande The International.

Virtus Pro går inte lottlösa utan de får med sig 170 000 dollar och 3000 DPC-poäng vilket förstärker deras förstaplats i rankingen.

Bäste svensk blev Zai med sitt Team Secret på en fjärdeplats, de tar med sig 80 000 dollar. s4 och Evil Geniuses kom på en 7-8:e plats och vann 40 000 dollar, Pieliedie och Mineski tog en 9-12:e plats och vann 15 000 dollar.

Nästa major i Paris

Nästa major heter MDL Disneyland Paris Major och går av stapeln mellan 4-12 Maj. Det blir den näst sista majorn innan The International i Augusti.

Ännu är det inte bestämt vilka lag som deltar men räkna med att några av svenskarna kommer att befinna sig i Paris under början på Maj.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier