HemDota 2Team Spirit vann PGL Arlington Major

Team Spirit vann PGL Arlington Major

Det blev till slut regerande TI-mästarna Team Spirit som vann PGL Arlington Major. Man slog turneringens gigant PSG.LGD i finalen med imponerande 3-1 i kartor. För segern tar man hem in mindre än 200 000 dollar i förstapris. Bästa svenskar blev Team Liquid på 9-12:e plats.

Det blev en retur på den förra TI-finalen mellan Team Spirit och PSG.LGD. Det kinesiska laget PSG.LGD som gått genom turneringen som en ångvält och endast tappat två kartor fram till finalen.

Trots att man redan slagit Team Spirit i Upper bracket-finalen med 2-0 så visade Team Spirit återigen att man kliver fram när det gäller som mest.

PSG.LGD inledde på bästa möjliga sätt och vann den första kartan. Men därefter fastnade man vid idén att man skulle få hjälten Naga Siren att fungera genom att envist välja henne på två kartor i rad.

Ett drag som inte lyckades mot Team Spirit som svarade med Monkey King på den andra kartan och Sven (support) på den tredje kartan. Den andra kartan blev den längsta i turneringen och avgjordes först efter 75 minuter när Tier 5 items var i spel.

Momentum för Team Spirit

Efter att ha tagit två raka kartor när man hittat lösningen mot PSG.LGD’s Naga Siren så hade Team Spirit skapat ett momentum som var omöjligt att bryta. Man överraskade även PSG.LGD med hjälten Axe som sitt sista val inför den fjärde kartan.

Det valet skulle visa sig vara utslagsgivande och PSG.LGD hade inte mycket att sätta emot. Team Spirit kunde vinna sin tredje karta och säkra PGL Arlington Major-titeln och 200 000 dollar i förstapris.

Turneringens resultat fastställer också de tolv direktplatserna till årets The International i Singapore. Svenskarna i Team Liquid hade behövt placera sig topp åtta för att säkra en plats och behöver nu istället förlita sig på de öppna kvalet som spelas i september.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier