HemDota 2Team Liquid utslagna ur PGL Arlington Major - Missar direktplats till årets...

Team Liquid utslagna ur PGL Arlington Major – Missar direktplats till årets The International

Team Liquid är utslagna ur PGL Arlington Major efter förlust 2-1 i kartor mot Boom Esports i lower bracket. Man missar därmed en topp 8-placering som hade säkrat en direktinbjudan till årets The International. I och med segern säkrade däremot Boom Esports sin plats i den kommande turneringen.

Efter ett knackigt gruppspel lyckades Team Liquid till slut säkra en plats i lower bracket i slutspelsträdet. Där ställdes man mot Boom Esports som kom från en förlust i upper bracket mot turneringens gigant PSG.LGD.

Det syntes på lagen att matchserien hade stor betydelse för båda lagen som vid en vinst kunde säkra sin plats i kommande The International i Singapore. Både Team Liquid och Boom Esports såg något avvaktande ut och ingen ville göra ett misstag som kunde kosta en karta.

Det var Boom Esports som inledde matchserien bäst och man kunde stå emot Team Liquids item timings och dra ut på tiden tills deras lineup ledda av Chaos Knight, Viper och Tiny blev för starka.

Kniven mot strupen för Team Liquid

Med kniven mot strupen på den andra kartan klev Team Liquid dock fram och kunde komfortabelt kvittera matchserien till 1-1 där ”miCKe” och ”MATUMBAMAN” storspelade på Puck respektive Terrorblade.

Den tredje kartan blev en utdragen historia trots att Boom Esports tidigt tog en ledning som man sedan aldrig släppte taget om. Lagen slogs sällan med varandra och långt in i matchen var det fortfarande under 20 kills totalt.

Boom Esports tog det säkra före det osäkra och kvävde långsamt Team Liquid genom sin kontroll över kartan, tre kills på Roshan och långsamt ta ner tornen på Team Liquids lanes.

Ett avgörande moment blev när Boom Esports hjälte Tusk fick tag i Aghanims Scepter från tredje Roshan och kunde därefter sparka ut Team Liquids nyckelhjältar från fighten där de kunde isoleras och dödas.

Öppet kval

Detta var sista chansen till att knipa en direktplats för Team Liquid som behövde ytterligare DPC-poäng denna turneringen. Nu kammar man istället noll och får förlita sig på det öppna kvalet som sista livlinan.

Men även där kommer man att kunna springa in i andra bra lag som också missat en direktinbjudan. Så det blir till att kämpa hela vägen in i det sista om vi ska få svensk spelarrepresentation i årets The International.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna