HemDota 2Singapore Major - En mindre lyckad turnering för svenskarna

Singapore Major – En mindre lyckad turnering för svenskarna

Singapore Major är den första turneringen för 2021 DCP season i Dota 2. Det är också den första turneringen som spelas offline på över ett år efter att pandemin drog igång. Turneringen blev mindre lyckad för svensk del.

Redan innan turneringen var igång var det fem lag som hade tilldelats varsin slutspelsplats i upper bracket. Utöver det var det ett gruppspel med resterande åtta lag där alla skulle möta alla via round-robin.

De två svensklagen Team Liquid och Alliance inledde gruppspelet på liknande sätt. Båda lagen hade problem att vinna sina matchserier och radade istället upp 1-1 matcher och förluster.

För Alliance slutade det med att man till slut kom sist i gruppen med resultatraden 0-4-3 (vinst-kryss-förlust). Därmed blev man också enda lag att åka ut direkt från gruppen innan slutspelet.

Team Liquid slutade med resultatraden 1-4-2 vilket resulterade i en femteplats och vidare till lower bracket i slutspelet. Där ställdes man mot Vici Gaming som blivit nedputtade från upper bracket. Vici Gaming gjorde processen kort och vann två raka kartor och slog ut Team Liquid från turneringen.

Ludig ”Zai” Wåhlberg bäste svensk

Som så många gånger förr var det Team Secret med svenska Ludvig ”Zai” Wåhlberg som gick längst i turneringen för svensk del. Man kom in i turneringen som ett av de seedade lagen i upper bracket.

Man vann sin första match i slutspelet med 2-0 mot Thunder Predator. Därefter fick man en tuffare match mot PSG.LGD där lagen först tog varsin karta men där PSG.LGD till slut var det starkaste laget.

Nere i lower bracket slog man sedan OB Esports x Neon med 2-1 i kartor. I och med det säkrade man en topp 4-placering i turneringen. Man ställdes mot Invictus Gaming för att slåss om en plats i lower bracket-finalen. Man fick där stryk med klara 2-0 och slutade på en fjärdeplats i Singapore Major.

Man tar hem 50 000 dollar i prispengar och 350 DCP-poäng. De andra svensklagen fick varesig prispengar eller DCP-poäng för sina placeringar. Turneringen vanns till slut av Invictus Gaming som slog Evil Geniuses med 3-2 i finalen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier