HemDota 2Lagen som gör upp i The International 2018

Lagen som gör upp i The International 2018

Årets upplaga av The International närmar sig och nu är det klart vilka 18 lag som kommer att göra upp om världsmästartiteln och den enorma prispotten.

Efter ett helt år av Major- och Minorturneringar där lagen fick samla på sig Dota Pro Circuit-poäng för att vara en av de åtta bästa lagen som belönades med en direktinbjudan till turneringen.

Åtta lag blev direktinbjudna

De lag som blev inbjudna genom att samla allra flest DCP-poäng under året är: Virtus.Pro, Team Liquid, PSG.LGD, Team Secret, Mineski, Vici Gaming, Newbee och VGJ.Thunder.

Invited teams The International 2018
Bild från Liquipedia.net.

Tio lag via regionala kvalspel

För de lag som inte blev inbjudna till The International fick man istället förlita sig till de öppna regionala kvalspelen som hölls tidigare under sommaren.

Kvalspelen hölls för att få fram ytterligare 1 Europeiskt lag, 3 Kinesiska lag, 2 lag får Sydostasien, 3 lag får Nordamerika, 1 lag från Sydamerika och 1 lag från den ryska regionen.

Kvalified teams The International 2018
Bild från Liquipedia.net.

Fyra svenska i The International 2018

Totalt lyckades fyra svenska hjältar att kvalificera sig till turneringen. Det är fyra välkända namn där samtliga har tidigare erfarenhet av turneringen.

Fnatic representeras av svenske ”pieliedie”, Evil Geniuses representeras av ”s4” och Optic Gaming representeras av svenskarna ”Pajkatt” och ”zai”.

Enligt Gosugamers.net är det ”Pajkatt” och ”zai” med sitt Optic Gaming som med sin femteplats i ”Dota 2 Rankings Database” som har störst chans att gå långt i turneringen.

Favoriterna när turneringen drar igång kommer att vara Virtus.Pro som sköljde över motståndet under året och vann totalställningen med flest DCP-poäng.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier