ESPN och Disney satsar på Overwatch League

Overwatch League

Sajten Breakit rapporterar idag om att bolagen ESPN och Disney har ingått ett avtal med Activision Blizzard om att livesända Overwatch League.

Slutspelet av Overwatch League började spelas under gårdagen och finalen planeras spelas 28 Juli. Utöver det kommer ett reportage av hela turneringen att sändas den 29 Juli för att sammanfatta årets turnering.

Stort steg för Overwatch

Även om detta främst gäller den amerikanska marknaden så är det ett stort steg för Overwatch League att så stora spelare kliver in och väljer att livesända turneringen på bra sändningstider.

Amerikanerna kommer även att kunna titta på turneringen via både ESPN’s och Disney’s appar. Vi europeiska tittare får fortsatt förlita oss på Twitch.tv eller Overwatchleague.com.

Overwatch League planeras utökas

Som vi tidigare har rapporterat om planerar man att utöka Overwatch League med ytterligare några lag där ett svenskt eller skandinaviskt lag anses vara attraktivt på grund av en stark marknad.

Redan under årets första turnering har Activision Blizzard meddelat att turneringen är lönsam och att intäkterna delas med de deltagande lagen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here