Test av Svive Gemini – En bra men billig gamingstol

Svive Gemini

Svive Gemini är en av marknadens absolut bekvämaste gamingstol i tyg som passar utmärkt för många timmar av gaming eller kontorsarbete. Man har satt komfort, funktioner och hållbarhet i fokus vid designen av stolen och resultatet är en mjuk och bekväm sits med många olika anpassningsbara funktioner där individens behov sätts i fokus och som håller kvalitén över tid.

Generell information kring stolen

Stolen är stabil med en stålram och 5 hjul som gör att den inte riskerar att välta när du lutar den bakåt och designad för att hålla under många år. Sitsen har en vaddering med ett fast och djupt skum för bästa möjliga sittkomfort och är klädd i ett mjukt vävt tyg som är hållbart samt enkelt att rengöra och underhålla. Det andas även väldigt bra och håller sig sval under hela gamingsessionen. Svive Gemini har en maxhöjd på 145-155 cm och väger 28 kg.

Egenskaper

Ryggstöd

Stolens ryggstöd är 83 cm högt och ca 58 cm brett. Det går att justera från 90°- 180° i vinkel utan olika steg så att du kan anpassa helt utefter vad som passar dig. Det ingår även en matchande kudde som ländryggsstöd som är tillverkad i ett minnesskum som för extra komfort. Den är användbar för dig som behöver extra stöd i ländryggen eller dig som spelar många timmar i sträck och vill variera din position.

Armstöd

Armstöden är i 4D och går att anpassa upp och ner, bakåt och framåt, höger och vänster samt utåt och inåt vilket är väldigt bra för både ergonomi och komfort. Genom att justera så det passar just dig individuellt så säkerställer du att både dina armar och handleder håller en bra vinkel och undviker smärta eller stelhet i lederna.

Sittdyna

Svive Gemini har en sittdyna som är 51 cm bred och 50 cm djup. Sitthöjden går att justera från 50-58 cm och den har även en gungfunktion där du kan anpassa vinkeln i 30°. Denna funktion går även att anpassa efter din vikt så att stolen känner av när du lutar dig bakåt. Sitsen har lätt upphöjda kanter på sidorna av låren för extra support och det ingår en matchande nackkudde i minnesskum som formar sig efter användaren.

Fördelar: Varför ska man köpa en Svive Gemini?

Stolen är en av de absolut bekvämaste på dagens marknad. Den tål en maxvikt på 150 kg vilket gör att den passar även de som är tyngre och den är mycket stabil. Då tillverkaren har fokuserat mycket på olika anpassningsbara funktioner så passar den de allra flesta och är enkel att få en bra ergonomi i. Stolen befinner sig i mellansegmentet rent prismässigt, men med alla funktioner så är den mycket bra. Har du en något begränsad budget så går du mycket för pengarna om du köper en Svive Gemini.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Svive Gemini kommer endast i tyg, så önskar du en stol i ett annat material så bör du leta efter andra alternativ. Föredrar du en fastare stol kan den här också upplevas som för mjuk och då kan du kolla på ett alternativ som DXRacer Formula som går att få i olika material. Den är även inte av den allra högsta kvalitén i och med sin prisklass, så om du har pengarna och vill ha en riktig premiumstol så finns det bättre alternativ på marknaden.

Sammanfattning

Om du har en något begränsad budget och vill ha mycket stol för pengarna är Svive Gemini stolen för dig! Den har många starka sidor såsom att den är mycket mjuk och bekväm och de två medföljande kuddarna för nacke och ländrygg.

De är enkla att ta av och å så att du kan variera positionen utefter vad du känner för just i stunden och gör hela stolen mycket ergonomisk. De funktioner som armstöden i 4D, gungmekanismen som går att luta sitsen i 30° och att ryggstödet går att luta bakåt till en liggande position i 180° gör den även ultimat för de allra flesta då du kan anpassa helt efter dina egna individuella krav och önskemål.