Secretlab Omega Series – En robust och stabil gamingstol

Secretlab Omega Series. Bild: Secretlab.

Secretlab Omega är en gamingstol som passar de flesta gamers där ute. Den är av hög kvalitet och byggt i robust material. Enligt oss är det en av de bästa gamingstolarna på marknaden och har fått fantastiskt betyg från sina kunder.

Omega serien innehåller bland annat deras patenterade Prime 2.0 PU-läder som Secretlab designat för att öka kvaliteten jämfört med traditionellt PU-läder. Den sägs dessutom vara fyra gånger starkare, även om polyuretan i regel är ett väldigt vanligt material som används i gamingstolar. Stolen kännetecknas också av Omega symbolen i ryggpartiet, något du märker redan vid första anblick.

Själva lädret är också tåligt, samtidigt som du inte glider medan du sitter i stolen vilket vi verkligen uppskattade. Den återgår dessutom till sin ursprungliga form efter att du rest dig tack vare Secretlab Signature Memory Foam minneskummet, ett ytterligare plus som är väl värt att nämna.

Vad är då skillnaderna med Omega Series jämfört med deras konkurrenter? Först och främst kan du välja mellan tre olika lädertyper: Prime 2.0 PU-läder, SoftWeave, eller NAPA läder. Omega Series är alltså främst designad för den kräsne gamern som endast vill ha det bästa på marknaden, men du får också möjligheten att individanpassa din stol med olika material och färgkombinationer.


Här kan du köpa en Secretlab Omega:

Secretlab logo


Utmärkande egenskaper

I denna sektion går vi igenom alla de finesser och egenskaper som sticker ut med Omega Series 2020, men framförallt de som en gamer kan tänkas vilja veta om. Något vi anser är viktigt att nämna direkt är att de nya armstöden effektivt förhindrar karpaltunnel syndrom, detta då det enkelt går att justera vänster och höger stöd precis som du vill ha dem. Låsmekanismen är dessutom uppgraderad för att den ska sitta på plats bättre, samtidigt som PU-lädret i stolen hjälper till att stödja armbågarna.

Fördelar med Omega Series:

  • Golvvänliga XL-PU Caster hjul.
  • Rekommenderad för användare upp till 180 cm och 110 kg.
  • Huvudkudde och ländryggskudde av minneskum medföljer på köpet.
  • Utökad garanti till 5 år.
  • Möjlighet att välja mellan 3 olika material (Prime 2.0 PU-läder, SoftWeave, eller NAPA läder).
  • Flertalet färgkombinationer tillgängliga (Stealth, Black, Classic, eller färgkombinationer av dina favoritlag som Evil Geniuses, LEC eller G2).
  • Full-Metal 4D armstöd med bättre justeringsmöjligheter och ökad hållbarhet.
  • Ergonomiskt ryggstöd som tillåter användaren att till och med lägga sig i stolen genom att justera stödet 180 grader.
  • Klass 4 gasfjäder som erbjuder en robust stol med hög säkerhet.

Användningsområden

Omega Series 2020 är utvecklad för gamers i mellanstorlek, alltså inte för de allra längsta eller största personerna. Stolen lämpar sig dessutom för kontorsarbete om du vill sitta bekvämt i flera timmar, eller långa spelsessioner tillsammans med ditt favoritspel.

Tack vare att den går att justera på nästan alla möjliga sätt du kan tänka dig kan du anpassa den enligt din kroppstyp, samtidigt som de medföljande stöden kan läggas till för ökad komfort. Det spelar alltså ingen roll vilken slags dagliga sysslor du har – stolen presterar alldeles utmärkt för både kortare och längre sittningar.

Materialval och anpassning

SecretLab erbjuder flera olika färgkombinationer för denna stol, men dessa är också uppdelade i kategorierna ”Secretlab Originals”, ”Esports Editions”, samt ”Official Special Editions”. Vad sägs till exempel om en League Of Legends variant av stolen med Yasuos svärd broderad i ryggen? Eller varför inte en Batman inspirerad stol med ”Dark Knight” tema? Visst, priset varierar något beroende på vilken av dem du väljer, men tack vare alla de olika alternativen finns det mer än ett sätt att sticka ut.

Ett ytterligare plus med denna stol är att du kan välja mellan tre olika lädertyper i tre distinkta prisklasser. Den billigaste är det egenutvecklade Prime 2.0 PU lädret, medan den något dyrare SoftWeave varianten också går att välja för dig som föredrar tyg istället för läder.

För dig som endast blir nöjd med det allra bästa finns en variant klädd helt i NAPA läder, ett självklart val för den allra mest kräsne användaren. Denna används bland annat i handskar av högsta kvalitet och det tillverkas också i Napa Valley i Kalifornien, därav namnet. Notera dock att priset ökar med cirka 2000 kronor jämfört med de andra valen om du väljer detta material.

Montering

Vissa användare har vittnat om monteringstider på cirka 2 timmar, men detta beror givetvis helt på vem som sätter ihop stolen. Problemen brukar däremot uppstå vid skruvandet, särskilt hålen som fäster själva ryggpartiet till övriga stolen.

För att du ska lyckas bättre med arbetet inkluderar Secretlab en stor guide med instruktioner som medföljer vid köpet, något som givetvis är välkommet. Du hittar dessutom guiden i PDF format via Secretlabs hemsida där du kan titta på bilderna inför varje delmoment.

Prisbild och beställning

Secretlab säljer sina stolar direkt via sin hemsida där du kan skräddarsy din beställning, men du hittar också priserna som justeras utefter material och färg, eller om du väljer en Esports Edition och en Special Edition.

Prisbilden varierar från cirka 3,700 till 7,700 kronor beroende på material och färgkombination, men du slipper fraktavgifter då stolarna skickas direkt från leverantören. De flesta färger finns tillgängliga, men om något saknas är de markerade med ”Pre-order” taggen där det även framgår när de är redo att skickas.

Omdöme och sammanfattning

På Secretlabs hemsida kan du hitta fler än 7500 användarrecensioner med ett snittbetyg på 4.9 av 5 möjliga, något vi anser vara mäkta imponerande. Den överväldigande majoriteten av användarna vittnar om en utmärkt stol som är bekväm att sitta i, samtidigt som den inte belastar ryggen på något sätt.

Andra fördelar är att den är enkel att montera tack vare den utförliga instruktionsboken, att den levereras med hela 5 års garanti, samt att tillverkningskvaliteten är helt utöver det vanliga. För den seriöse gamern eller kontorsarbetaren som behöver sitta bekvämt är Secretlabs Omega en av de allra bästa stolarna på marknaden just nu.

De enda nackdelarna är att den inte lämpar sig för de allra längsta personerna, men då finns faktiskt Titan Series från samma tillverkare som ett alternativ istället. Prisbilden är också rimlig med tanke på alla de fördelaktiga funktioner och finesser som medföljer, samtidigt som du slipper alla mellanhänder genom att beställa direkt via Secretlabs hemsida. Enligt oss förtjänar Omega Series 2020 en fullständig femma av fem möjliga!


Här kan du köpa en Secretlab Omega:

Secretlab logo


Mer innehåll om gamingstolar

Missa heller inte att Secretlab nu har kommit ut med nya modeller av Secretlab Titan Evo 2022 där du kan välja mellan Small, Medium och XL. Just på grund av denna flexibiliteten har vi utnämnt den till bästa spelstolen på marknaden för att den passar i princip alla gamers där ute. Prisbilden kan vara bland det högsta på marknaden men trots detta får du mycket stol för pengarna som kommer att hålla i mängder av år.