Test av Secretlab Titan Evo 2022

Test av Secretlab Titan

Den bästa stolen på marknaden – enligt esportare.se

Vi har testat gamingstolen Secretlab Titan Evo 2022 i hundratals timmar. Det är den stolen som vi använder till vardags under långa sessioner av både gaming och kontorsarbete. Efter så många timmar av testande har vi bildat oss en uppfattning om stolen – Vi älskar den!

Secretlab Titan Evo befinner sig i premiumsegmentet av gamingstolar och är enligt oss den bästa gamingstolen på marknaden. Trots en saftig prislapp är det den stolen som vi tror kommer att passa flest svenska gamers.

Här kan du köpa en Secretlab Titan Evo:


Secretlab logo


Vi har testat Secretlab Titan Evo

Det är när man spelar i en Secretlab Titan under långa gamingsessioner som man främst märker vilket robust bygge det är. Designen av stolen i helhet, men främst ryggstödet och sittdynan, ger bra med utrymme att röra sig i. Köper man en mindre stol kan många uppleva att det blir lite trångt.

En funktion som vi använder frekvent i stolen är 4D-armstöden och att vrida dem ett hack in mot kroppen för att få bättre vinkel på armbågarna när du skriver på tangentbordet eller håller i en Xbox-kontroll.

Vi föredrar designen på en Titan Evo och en del andra liknande stolar. Man kan kalla det för “en öppen planlösning” då både sittdynan och ryggstödet har stora platta ytor istället för sidokuddar som ramar in framförallt låren. Den öppna planlösningen gör att du kan röra dig mer fritt i stolen och dra till med en riktig manspread om du så vill.

Montering

Stolen kommer nedplockad i delar i en tung låda och man undrar om man har köpt hem 20 kg betong. Efter att du packat upp delarna är det relativt enkelt att bygga ihop stolen med hjälp av monteringsguiden, även för den med tummen mitt i handen. Men att få hjälp av någon kan vara att rekommendera då det kan vara svårt att skruva ihop och hålla fast saker samtidigt.


I videon här ovan kan du se en unboxing av Secretlab Titan Evo


Secretlab Titan – Small, Regular eller XL

En Secretlab Titan Evo 2022 går att få i tre olika modeller: Small, Regular och XL. Small-modellen passar bästa om du är under 169 cm lång och/eller en gamingstol för junior och barn. En XL-modell är en gamingstol för långa och stora personer då stolen klarar upp till 180 kg och rekommenderas mellan 181-205 cm.

Specifikationer – Secretlab Titan Evo

Secretlab Titan Small

Small

Material: Konstläder, Softweave-tyg och äkta Napa-läder
Ramkonstruktion: Stål
Sittdyna bredd: 45 cm
Sittdyna djup: 48 cm
Golv till sittdyna: 45-52 cm
Ryggstöd: Justerbart upp till 165 grader
Ryggstöd bredd: 51 cm
Ryggstöd höjd: 82 cm
Justerbar höjd: 7.5 cm
Rek. längd: Under 170 cm
Maxvikt: 130 kg

Secretlab Titan Regular

Regular

Material: Konstläder, Softweave-tyg och äkta Napa-läder
Ramkonstruktion: Stål
Sittdyna bredd: 47 cm
Sittdyna djup: 49 cm
Golv till sittdyna: 45-52 cm
Ryggstöd: Justerbart upp till 165 grader
Ryggstöd bredd: 53 cm
Ryggstöd höjd: 85 cm
Justerbar höjd: 7.5 cm
Rek. längd: 170-189 cm
Maxvikt: 130 kg

Secretlab Titan XL

XL

Material: Konstläder, Softweave-tyg och äkta Napa-läder
Ramkonstruktion: Stål
Sittdyna bredd: 49 cm
Sittdyna djup: 50 cm
Golv till sittdyna: 46-55.5 cm
Ryggstöd: Justerbart upp till 165 grader
Ryggstöd bredd: 56 cm
Ryggstöd höjd: 89 cm
Justerbar höjd: 9.5 cm
Rek. längd: 181-205 cm
Maxvikt: 180 kg


Secretlab logo


Ergonomi

Vi fattar! Du är ung och får inte ont i rygg eller axlar särskilt lätt. Men det gäller att planera för framtiden. Om du sitter dåligt nu kan du få betala för det längre fram. Ergonomi och att sitta korrekt är extremt viktigt i en gamingstol som du spenderar många timmar i. Posture check!

Har du passerat 30-strecket och anses vara en fossil i gamingvärlden har du kanske redan märkt av vissa skavanker. Då är det extra viktigt med ergonomin, då tycker vi att en Secretlab Titan Evo är ett bra val.

Ryggstödet

Ett stort och brett ryggstöd så att hela du får plats. Det medföljer en separat nackkudde i minnesskum när du köper stolen. Ingen separat kudde för svankstöd men istället ett inbyggt svankstöd som justeras med hjälp av ratten på sidan av ryggstödet.

Ryggstödet är 82, 85 eller 89 cm högt beroende på om du väljer en Small, Regular eller XL. På sidorna av ryggstödet finns också kanter som viks inåt men ryggstödet är så pass brett att du inte störs av dem eller att det blir obekvämt.

Sittdyna

Sittytan har en plattare design vilket många föredrar för ökad rörlighet. Minnesskummet (memoryfoam) kan upplevas ovant i början men med tiden så formar det sig till en perfect fit för dig.

Med hjälp av Klass 4-hydraulikkolven kan du höja och sänka stolen för att justera höjden ner till golvet. På en Titan Small och Regular kan du justera 7.5 cm och på en XL 9.5 cm. Höjden ner till golvet är viktigt då du bör sitta med båda fötterna stabilt på golvet för bästa ergonomi. Sittdjupet är 49 cm så baserat på hur mycket ben du har kvar att använda ner till golvet därefter bör du hitta en bra kombination som passar dig.

Armstöden

Armstöden är så kallade 4D-armstöd vilket innebär att du kan justera armstödet i fyra dimensioner: Höja/sänka, framåt/bakåt, vänster/höger samt vrida armstöden inåt och utåt. Du kan höja och sänka armstöden med 7.5 cm för att hitta rätt höjd.

När vi använder stolen har vi armstöden i olika lägen beroende på vad man gör. Om man spelar ett spel med en handkontroll kan man t.ex. Vrida armstöden inåt för att få en bättre vinkel på armbågen när man håller i kontrollen. Vill vi ha en ergonomisk position när vi spelar eller arbetar så matchar vi höjden på armstödet med bordskanten.

Varför ska man köpa en Secretlab Titan Evo?

Vi rekommenderar en Secretlab Titan Evo till alla som vill sitta i en riktig premiumstol. Om du spenderar mycket tid med att panga HS, ganka på off-lane eller jobba hemifrån på dagarna är det välspenderade pengar i en Titan Evo.

En Secretlab Titan Evo XL är också en bra gamingstol för långa och tunga personer. Måtten är väl tilltagna även för dig som är längre eller tyngre än snittet. Du bör då välja en Titan Evo XL om du är 181-205 cm lång och 80-180 kg tung.

En Secretlab Titan Evo Small är ett bra alternativ som gamingstol junior för de allra minsta av våra gamers. Stolen passar personer som är under 169 cm och max 90 kg. Stolen är enkel att justera för att passa just dig.

Vad gör en Secretlab Titan unik?

En stor fördel som särskiljer Secretlab från andra tillverkare är att man nu mera fokuserar på sin Titan-serie istället för att bygga olika stolar i olika storlekar. Istället kan du välja mellan Small, Regular och XL för Titan-modellen.

  • Tre varianter: Small, Regular, XL
  • Robust gamingstol som inte börjar “vicka”
  • Justerbara delar – bra ergonomi
  • Inbyggt svankstöd
  • Upp till 5 års förlängd garanti

När bör man kolla på andra alternativ?

Om du har en begränsad budget så bör du istället kolla på en billig gamingstol. Då kan du istället kolla på till exempel gamingstolen Svive Gemini. Men om din plånbok ligger på gränsen för att köpa en premiummodell så rekommenderar vi att du sparar någon månad extra för att kunna kliva upp en prisnivå. När det kommer till gamingstolar så får du vad du betalar för så en premiumstol kommer att hålla längre.

De alternativen som liknar en Secretlab Titan Evo mest är en Noblechairs Hero och Razer Iskur som är ett bra val om du vill ha något annat än en Secretlab-stol. De båda stolarna är väldigt nära varandra i kvalitet, design och hållbarhet.

Så testade vi Secretlab Titan Evo-stolen

Vi har testat Secretlab Titan Evo-stolen (med Softweave-material) i hundratals om inte till och med över tusen timmar. Detta då det är den stol vi sitter i till vardags både vid gaming men också vid dagligt kontorsarbete. Vid det här laget har vi hunnit uppleva det mesta som man bör i en gamingstol.

Vi har testat att justera stolen till dess max genom att experimentera med rygg- och svankstödet, bredd och vinklar på 4D-armstöden, justera höjden upp och ned med hydraulikkolven. Vi har inte bara suttit i stolen i många timmar utan också under en längre period. Vi har inte märkt av några tecken på slitage som man kan märka på andra billigare alternativ.

Vi är därför bekväma med att rekommendera en Secretlab Titan Evo som den bästa gamingstolen på marknaden. Det finns några andra stolar (Noblechairs Hero, Razer Iskur) som ligger på ungefär samma nivå men vårt val har fallit på en Secretlab Titan.

Betygsättning av Secretlab Titan Evo

  • Kvalitet – 5
  • Ergonomi – 5
  • Design – 5
  • Prisvärd – 4

Totalbetyg: 4.75/5

Motivering: Det går inte att säga annat än att kvaliteten i en Secretlab Titan Evo är av högsta klass på marknaden. Stolen är väldigt justerbar vilket också motiverar ett högt betyg för ergonomin. Vi gillar den stilrena designen på gamingstolen och den passar bra inne i kontoret. Secretlab Titan Evo är en premiumstol så prislappen är därefter. Vi tycker ändå att man får väldigt mycket gamingstol för pengarna men vi förstår att alla inte har en tillräckligt stor budget.

Här kan du köpa en Secretlab Titan Evo:


Secretlab logo