Test av Arozzi Verona – Något för de flesta med olika modeller

Arozzi Verona med Soft Fabric
En Arozzi Verona med Soft Fabric. Bild: Arozzi.com.

Arozzi Verona är den perfekta stolen för dig som vill ha en stol med många funktioner med har en något begränsad budget. Det är en snygg spelstol som också fungerar som kontorsstol. Alla funktioner gör att du får en bra ergonomi i och med att du kan anpassa den helt efter dina egna önskemål och krav.

Arozzi erbjuder stora valmöjligheter med sin Verona-modell. Du kan köpa den vanliga modellen men det finns även en XL+ och en Junior-variant. Det finns med andra ord ett alternativ för de flesta.

Generellt om Arozzi Verona

Den här gamingstolen har en snygg design där man helt har utgått ifrån ergonomi och en snygg design som kommer passa in i hemmet. Den har funktioner såsom justerbart ryggstöd, armstöd i 4D, gungmekanism och att den går att luta hela stolen bakåt en bit.

Arozzi Verona kommer i två olika material, veganskt PU-läder och deras eget Soft Fabric. PU-läder har fått sitt namn från att man blandar polyuretan med den fiberlösa delen av huden som blir över när man tillverkar äkta läder och sedan klär det på möbeln.

Resultatet blir både slitstarkt, andningsbart och lätt att göra rent. Soft Fabric är ett material i en lika hög kvalité som klädslar för bilar där du får ett mycket andningsbart och slitstarkt material som bidrar till en mjukare känsla för hela stolen.

En annan fördel med materialet är att det håller sig svalt och att det inte bildar något ljud vid friktion. Stoppningen är i kallgjutet skum som håller för belastning under längre tid utan att tappa sin ursprungliga form. Stolen har en totalvikt på ca 24 kg.

Egenskaper

Ryggstöd

Arozzi Verona har ett ryggstöd som är 83 cm högt och 50 cm brett och har en medföljande kudde till ländryggen och en till nacken. Du kan själv välja hur du vill ha dem genom att flytta dem vertikalt eller ta av dem helt om du vill variera din position. Ryggstödet går att luta bakåt i 4 steg till en 165° vinkel.

Armstöd

Stolen har armstöd i 4D för att vara maximalt ergonomisk. 4D innebär att man kan justera dem i 4 led. Dessa är upp och ner, inåt och utåt, höger och vänster samt framåt och bakåt. Detta för att du ska få så mycket support som möjligt för underarmarna och armbågarna och kunna anpassa efter ditt eget skrivbord.

Sittdyna

Sittdynan är 55 cm bred med upphöjda lårstöd på sidorna. Arozzi Verona har både en gungmekanism på upp till 12° och en lutningsmekanism som går att låsa så att du kan få en bra position att kunna sitta och gamea länge. Sitthöjden går att justera mellan 45–54 cm.

Fördelar: Varför ska man köpa en Arozzi Verona?

Arozzi Verona är en mycket bekväm stol där man har satsat på ergonomi. Med sin maxvikt på 130 kg så passar den de flesta personer vilket också avspeglas i alla funktioner som finns för att kunna individanpassa maximalt.

Stoppningen i kallskum och de olika materialen gör den både bekväm och hållbar. Rent prismässigt befinner sig stolen i mellansegmentet då den har ett pris på över 2 500 kr. Du får en mycket bra stol för pengarna som du kommer sitta bekvämt i och kunna använda länge både för gaming och kontorsjobb.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Om du väger över 130 måste du leta efter andra alternativ. Denna stol har även höga upphöjda kanter på sidorna av sittdynan vilket kan vara irriterande för dig som gillar att sitta mer bredbent vilket gör att den kanske inte är ultimat för just dig.

Om du vill ha en gamingstol med fler funktioner och har en budget för en premiumstol bör du leta vidare. Ett exempel på en stol i premiumsegmentet är Razer Iskur.

Sammanfattning

Arozzi Verona är en både snygg och funktionell stol du kan använda både för gaming och kontorsjobb. Båda materialen som finns att välja på är mycket bra och hållbara och känns som premiumval trots att stolen ligger i mellansegmentet i pris.

Att man kan köpa en Arozzi Verona i olika modeller, Signature, XL+ eller Junior, ökar på slutbetyget då stolen passar för många typer av gamers där ute. Allt från junior och unga gamers till de som är större och längre.

Den här stolen passar dig som vill ha alla praktiska funktioner som gör att den passar de allra flesta och samtidigt har en begränsad budget. Du får en hållbar och ergonomisk stol som du kommer att kunna sitta i under dina långa gamingsessioner eller arbetspass.