Test av Razer Iskur – Hög kvalitet med ett bra svankstöd

Razer Iskur
Razer Iskur. Bild: Razer.com.

Razer Iskur är en gamingstol med det bästa svankstödet på marknaden. Den är designad för att du ska klara av långa gamingsessioner utan att få ont eller känna dig stel i kroppen och är konstruerad för att hålla länge.

Ergonomi har satts i fokus vilket leder till att allt är väl genomtänkt och funktionellt samtidigt som det är snyggt. Alla funktioner gör den ultimat anpassningsbar för användaren och att stolen kan uppfylla individuella krav. Razer Iskur är en av de bäst-i-test gamingstolarna på marknaden.

Generellt om Razer Iskur

Detta är en mycket robust och stadig gamingstol där syftet är att den ska hålla länge. Stolen kommer i antingen syntetiskt läder eller tyg och lädervarianten är klädd i flera lager av syntetiskt läder vilket gör den unik och mycket resistent mot slitage. Tygvarianten är tätt vävt i mjukt garn som tål intensiv användning och är resistent mot smuts, olja och vatten.

Razer har även satsat mycket på stabila och bekväma kuddar i stolen. De är av hög densitet och är tillräckligt mjuka för att de ska kunna forma sig efter användarens unika kropp för ultimat ergonomi.

Razer Iskur kan ta en maxvikt på 136 kg och rekommenderar användaren att vara mellan 170-190 cm lång för att kunna få ut det mesta av alla funktioner. Stolen finns även i en XL-variant där rekommenderad längd på 180-208 cm och en maxvikt på 180 kg.

Egenskaper

Ryggstöd

Stolens ryggstöd går att justera i upp till 139° vinkel och är ca 48 cm brett och 82 cm högt. Den har även det bästa ländryggstödet på dagens marknad i en integrerad lumbalkurva som går att anpassa fullständigt och ligger nära din ryggrad. Det ingår även en nackkudde med minnesskum för bästa möjliga komfort och ergonomi.

Armstöd

Razer Iskur har armstöd i 4D, vilket innebär att de går att justera upp, ner, framåt och bakåt, höger och vänster samt inåt och utåt. Armstöden är platta och utan stoppning vilket gör att de känns stabila att vila armarna på.

Sittdyna

Sittdynan är 54 cm bred och ca 46 cm djup. Den har inramande kanter på sidorna som supportar dina lår på ett bra sätt och sitthöjden går att justera från mellan 42-52 cm. Den har även ett tjockt lager av högdensitetsskum vilket ger både bra support och komfort.

Fördelar: Varför ska man köpa en Razer Iskur?

Razer Iskur passar dig som vill ha en stadig och robust gamingstol som håller för att sitta i under flera timmar i sträck. Den passar bäst för personer av medellängd (170-190cm) och då den klarar vikt på upp till 136 kg så passar den de flesta kroppsformer. Stolen befinner sig i premiumsegmentet rent prismässigt, men har du en större budget och kommer använda stolen mycket samt värdesätter ergonomi så är den mycket prisvärd!

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Om du är under 170 cm kan du komma att uppleva stolen som för stor och rymlig. Sittdynans djup kan göra att du hamnar för långt bak i stolen och inte når ner med fötterna till golvet. Något som har noterats gällande ryggstödet är även att spaken som man justerar vinkeln med tenderar att fastna så att du måste lirka loss den vilket kan vara en jobbig sidoeffekt om du gillar att justera ryggstödet ofta under dina gamingsessioner. En annan viktig aspekt att ha i åtanke är att den ligger i en hög prisklass. Om du har en begränsad budget bör du leta efter andra alternativ.

Sammanfattning

Precis som till exempel en NobleChairs Hero så är denna stolens stadiga design och val av material gör den exklusiv och ergonomisk att sitta i länge. Stolar som är ämnade för gaming bör även ha många funktioner som går att individanpassa vilket Razer Iskur har och det gör den mycket användarvänlig.

Den passar ultimat för dig som är mellan 170-190 cm lång och i och med att den klarar en maxvikt på 136 kg passar den både lättare och tyngre personer. Oavsett om du väljer tygvarianten eller den i läder så håller stolen för slitage och smuts och känns mycket bekväm i och med skumkuddarna av hög densitet. Armstöden i 4D gör det ultimat för dina axlar och armar och att du undviker stelhet och smärta i högsta möjliga mån.

Detta är en premiumstol som är i det dyrare segmentet men du får mycket för pengarna. Bara att lumbalkurvan som supportar din ländrygg är den bästa på marknaden gör den till ett mycket attraktivt val om du känner att du kan och vill lägga de pengarna på en gamingstol.