Test av Arozzi Vernazza – Flaggskeppet från tillverkaren

Arozzi Vernazza Soft Fabric

Söker du en italiensk lyxvariant kan gamingstolen från Arozzi vara ett utmärkt val bland testade gamingstolar, särskilt med den ergonomiska formen och 3D-armstöden. Du får även två stödkuddar med på köpet, samtidigt som ryggpartiet kan justeras hela 165 grader vilket är betydligt mer än många andra stolar vi gått igenom här på sidan.

Vernazza är även en stol med multidimensionala armstöd, alltså att de kan justeras fram, bak, och åt sidorna. Modellen är dessutom rejält robust och den klarar av en vikt på hela 145 kg vilket alltid är välkommet, men du har också en något förhöjd rygg som är bäst lämpad för korta och något längre personer.

Detta är också en premiumstol från Arozzi som idag erbjuder flertalet modeller i olika prisklasser, men prisbilden är dock inte alls lika hög jämfört med stolar från deras konkurrenter. I slutändan är det också ett stort plus för spelare som inte vill tumma på kvaliteten, även om priset egentligen tillhör mellanklassen.

Utmärkande egenskaper

I denna sektion går vi igenom alla fördelaktiga egenskaper och finesser som gamers garanterat är intresserade av. Vi kan börja med att stolen är av hög kvalitet, men detta kommer förmodligen inte som en överraskning. Andra fördelar är PU-lädret som är enklare att rengöra, samtidigt som det är tåligt och framtidssäkert. Att du hittar Vernazza med två olika materialval är också ett plus vi anser är värt att nämna.

 • Klass 4 gasfjäder.
 • Två stödkuddar ingår.
 • Bekvämt svankstöd.
 • Ryggparti på 86 cm.
 • Passar även för kortare användare (170 cm och uppåt).
 • Håller sig sval vid längre sittningar enligt användarrecensioner.
 • Lutande sittdel upp till 165 grader.
 • Rejäl stol som stödjer en vikt upp till 145 kg.
 • Fyra olika färgkombinationer att välja mellan.
 • Låsbar tiltfunktion.
 • Stolen kan gungas upp till 12 grader.
 • Golvmattor kan köpas till från tillverkaren.
 • Finns i två olika varianter (PU-läder och Soft Fabric).

Användningsområden

Stolen kan användas för kontorsjobb eller spel, men de allra flesta inhandlar den för långa och intensiva spelupplevelser. Med ett sportigt utseende ser den dessutom ut som en rallystol vilket inte alltid passar in i en kontorsmiljö. Med de olika färgkombinationerna kan du anpassa den efter ditt eget tyckte, även om vi hade önskat se något fler färger och teman. Soft Fabric varianten lämpar sig

däremot bättre i ett kontorslandskap, något som kan vara bra att veta för dig som funderar på att inhandla denna stol.

Tack vare att ryggpartiet är hela 86 cm är stolen anpassad för användare upp till cirka 190 cm, men här avgör dock personliga preferenser. De flesta som köpt stolen har varit något kortare enligt alla de användarrecensioner vi gått igenom inför denna recension. Att den klarar en vikt upp till 145 kg är däremot ett stort plus, samt att den också slår många av konkurrenterna på fingrarna gällande just detta. Stolen väger i sin tur 26 kg vilket gör den både robust och stabil, något som alltid är ett plus inför spelsessioner där det kan hetta till rejält.

Materialval och anpassning

Arozzi Vernazza kan anpassas via färgkombinationerna svart/svart, orange/svart, röd/svart och vit/svart, men med tanke på att du inte hittar fler färger eller teman tycker vi inte riktigt att denna modell når upp till alla förväntningar. Om vi även tar hänsyn till prisbilden borde tillverkaren kunna erbjuda mer gällande just anpassning av utseendet.

Materialvalen är i sin tur antingen ”Soft Fabric” eller PU-läder där båda materialvalen kan skickas med fyra olika färgkombinationer. Tygvarianten har däremot andra färger att bjuda på, något som kanske kommer som en liten överraskning. Där hittar du exempelvis färgen ”Ash”, samt att denna stol liknar en bekväm soffa tack vare att material som medföljer i soffmöbler även har använts i denna variant.

Det finns inte särskilt många accessoarer att välja till stolarna, men du kan dock köpa till golvmattor för att spara på dina golv. Här hade vi gärna sett att Arozzi bjöd på bättre hjul istället, men det är givetvis svårt att få allt.

Montering

För att montera ihop stolen har Arozzi skapat en fullständig guide som du hittar på deras hemsida via en nedladdningsbar länk. Filen hittas via ”Assembly Guide” sektionen under varje stol som presenteras på sidan, men i PDF-filen framgår också vilka verktyg du behöver innan du påbörjar arbetet.

Guiden innehåller också tips på hur du kan bygga ihop stolen enklare, exempelvis med en vän eller familjemedlem som hjälper till. Den är väldigt grundlig och lätt att förstå sig på, samt att den innehåller en hel del smileys vid olika steg av monteringen vilket vi tyckte var lite roligt att se.

Totalt innehåller hela processen 14 unika steg, men du kan också mejla supporten om du fastnar vilket vi gillade. Vi hittade inte heller några användarupplevelser som var negativa gällande monteringsprocessen vilket är ett ytterligare plus.

Prisbild och beställning

Även om Vernazza är en premium stol från Arozzi anser vi att priset är rimligt för det du får. Stolen går även att få i flera olika skepnader sett till material osv. vilket kan påverka priset något.

Tillverkaren erbjuder en garanti på 2 år vilket är helt klart godkänt för en modell som denna, men du kan även inhandla stolen direkt från Arozzi om du föredrar det, istället för att välja en återförsäljare.

Gällande svenska butiker hittar du stolarna hos bland annat Inet och Webbhallen i dagsläget, men även Elgiganten och andra välkända kedjor.

Omdöme och sammanfattning

Vi tycker att Arozzi Vernazza är en väldigt väl prissatt stol som ger dig mycket valuta för pengarna, särskilt om du vill ha en tålig och stabil gamingstol för längre spelstunder. En Arozzi Verona är också ett bra val. Den passar dock bäst för lite kortare personer, även om möjligheterna finns för något längre användare också.

Vi hade velat se något fler färgkombinationer och teman att välja mellan, men över lag är vi väldigt nöjda med hur väl stolen presterar. Den finns dessutom i två olika modeller: Soft Fabric och PU-läder där den förstnämnda är något dyrare, men endast med några hundralappar.

Gällande accessoarer såg det inte lika bra ut som hos många av konkurrenterna, något som också drar ned vårt slutgiltiga betyg en aning. Vi ger ändå Arozzi Vernazza 4 av 5 möjliga i betyg då vi anser att den bjuder på hög komfort, god ergonomi och möjligheten att justera armstöden och ryggpartiet betydligt mer än i många andra modeller vi recenserat.