HemE-sportFemale Legends och Challengermode startar esportliga för tjejer

Female Legends och Challengermode startar esportliga för tjejer

Female Legends är en organisation inom e-sporten som verkar för en jämställd och inkluderande e-sport där alla är välkomna.

Som vi tidigare har rapporterat om fick Female Legends in 5 miljoner kronor i finansiering till sin verksamhet.

Nu har man teamat upp med Challengermode för att förverkliga några av verksamhetens mål.

Startar esportliga för tjejer

Tillsammans med Challengermode kommer man att lansera en global esportliga riktad mot tjejer.

Ligan kallas för “Women’s Esports League” och enbart kvinnliga tävlanden kommer att få chansen att tävla om priser och socialisera med likasinnade.

Vi jobbar ständigt med att e-sporten ska bli mer inkluderande och jämställd. Precis som med vårt e-sportcommunity har vi samma målsättning för denna liga, att den ska avveckla sig själv och i framtiden inte behöva finnas. Vi vill att alla ska kunna tävla tillsammans på lika villkor, utan påhopp och hat.” – Olivia Mattsson, turneringsansvarig hos Female Legends

Challengermode vill göra esporten tillgängliga för alla

Challengermode som hjälper Female Legends i projektet har som huvudsakliga mål att tillgängliggöra esporten för alla genom både lokala och nationella ligor.

Challengermodes främsta fokus är att göra esporten tillgängligt för alla. Vi gör detta bland annat genom diverse ligasystem, t ex nationella ligor, ligor för skolungdomar med mera. För oss är det en självklarhet att skapa förutsättningar för unga tjejer att spela, socialisera och tävla i en hatfri och jämlik miljö.” – Johan Bengtsson, Head of Sales and Partnership Challengermode

Ambitionen med ligan är att ge alla en ärlig chans att tävla på den högsta nivån för att slutligen kunna nå sin fulla potential.

För att läsa hela pressreleasen klicka här.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier