ESL One Katowice 2018

Sex svenskar deltar i ESL One Katowice 2018

Dota 2-säsongen är i full gång och under Februari går den tredje Major-turneringen av stapeln i polska Katowice. Det handlar om ESL One 2018 som ska kora en vinnare och dela ut nya Dota Pro Circuit-poäng som kan ta lagen till sommarens höjdpunkt, The International.

Sex svenskar har tillsammans med sina lag lyckats kvalificera sig till turneringen och tävlar om en total prispott på $1,000,000. Totalt är det 16 lag som i två grupper skall möta varandra och tävla om en plats i slutspelet som hålls 24-25 februari.

Gruppspelet kan ge en semifinal-plats

Gruppspelet avgörs i ett utslagningsformat med winner- och loser bracket. Vinnaren av varje grupp kvalificerar sig sedan direkt till semifinalen och de lagen som förlorar gruppfinalerna får tillsammans med vinnaren i båda losers bracket göra upp om ytterligare två platser till slutspelet. Upplägget kan uppfattas som oklart men vill du läsa mer om strukturen i turneringen kan du göra det på Liquipedia.net.

De sex svenskarna som delar i turneringen är “s4” som spelar i OG Dota2, “Chessie” och “Limmp” från compLexity Gaming, “Pajkatt” och “zai” från OpTic Gaming samt “pieliedie” från Fnatic. Samtliga välkända namn för de som följer Dota 2-scenen.

OG och Team Secret är favoriter

“s4” och hans lag OG är inför turneringen rankade som femte bästa lag i världen och är en utav favoriterna att ta hem segern. Team Secret kommer till turneringen som det bäst rankade laget på en andraplats i världen.

För er som har åldern inne och gillar betting på e-sport så rekommenderar jag att lägga pengarna på att just OG vinner då de brukar kunna prestera bra under stora turneringar och ofta gå långt. Vill du ha de bästa bonusarna och tipsen inför turneringen så går du in på Esportbets.se som är en av Sveriges ledande sajter inom just betting på e-sport.

Gruppspelet börjar 20 februari

För de sex svenskarna och dig som planerar att följa turneringen så spelas gruppspelet 20-23 februari. Vi önskar våra svenska hjältar ett stort lycka till och om inte för pengarnas skull så för Dota Pro Circuit-poängen som kan få dem kvalificerade till det alla Dota-spelare drömmer om: The International 2018.

Så här spelas gruppspelets första omgång:

Grupp A

Team Liquid vs Effect

OG vs Vici Gaming

Mineski vs compLexity Gaming

OpTic Gaming vs Virtus.pro

Grupp B

Team Secret vs Infamous

LGD Gaming vs Evil Geniuses

Natus Vincere vs Fnatic

Team Kinguin vs Newbee

Lämna en kommentar