HemDota 2Evil Geniuses och s4 utslagna ur majorn av Virtus Pro

Evil Geniuses och s4 utslagna ur majorn av Virtus Pro

I den tredje rundan av lower bracket i Dreamleague Season 11 Stockholm Major möttes två storlag om en plats till liveeventet i Annexet, Stockholm 22-24 Mars.

För andra gången i slutspelet tappade Evil Geniuses en ledning till förlust 1-2 i kartor. Denna gången gjorde man det efter en mycket jämn andra karta där Virtus Pro kunde kvittera matchserien.

Phantom Lancer avgörande på tredje kartan

På den tredje kartan skulle Evil Geniuses få svårt att hålla nere Phantom Lancers farm som kunde springa fritt större delen av matchen. Till slut hade han tillräckligt med items samt Roshan’s Aegis att de kunde börja långsamt pusha ner lane efter lane.

Evil Geniuses hopp stod till Arteezy’s Terrorblade som försökte farma ihop en Butterfly samtidigt som Virtus Pro pushade ner lanes. Men farmen var tyvärr otillräcklig och de hade inget att sätta emot när pushen väl kom.

För s4’s del så spelade han tredje kartan som Bounty Hunter men hade via sin offlane svårt att komma in i matchen på riktigt och kunna påverka särskilt mycket.

EG klara för The International

Evil Geniuses blir utslagna på en 7-8:e plats och kasserar in 40 000 dollar och 450 DPC-poäng. Tillräckligt med poäng för att garantera laget att få en direktkvalificering till The International 2019 trots att två majorturneringar återstår.

Enda kvarvarande svensk i turneringen som får spela inför hemmapubliken i Annexet, Stockholm är ”Zai” med sitt Team Secret. I nästa match ställs man mot förloraren i upper bracket mellan Keen Gaming och Fnatic. Matchen spelas 23 Mars klockan 10.30.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier