CS:GO Betting

Counter-Strike Global OffensiveCounter-Strike Global Offensive är en av världens största e-sporter och därför är även CSGO Betting otroligt populärt. Här guidar vi dig till de bästa CSGO betting sites och CSGO gambling sites med de högsta oddsen och bästa bonusarna.

Testa och se ifall dina kunskaper inom CSGO kan göra att du vinner pengar på din hobby. Krydda nästa gång du kollar på en CSGO-turnering med att också lägga ett bet på det vinnande laget. Kanske är det Ninjas in Pyjamas som ligger dig närmst hjärtat och då ökar spänningen om du även bettar på att dina hjältar i NiP vinner matchen.

 

Spelbolag Bonus Spela
Bethard
 • 100% bonus upp till 1 000 kr
 • Spela på Zlatans spelbolag
TILL BONUS
Mr Green
 • 100% vinstboost på första spelet
 • Ett av de största spelbolagen
TILL BONUS
Betway
 • 100% upp till 1 000 kr
 • Stort utbud och bra odds
TILL BONUS
Betsafe
 • Upp till 2 000 kr i bonus
 • Bra bonus och stort utbud för e-sport
TILL BONUS
 • 100% bonus upp till 1 000 kr + Riskfritt spel
 • Grym hemsida och app att spela på
TILL BONUS
Bet365
 • 100% bonus upp till 1 000 kr
 • Ett av de största bolagen i världen
TILL BONUS

 

Counter-Strike Global Offensive

Counter-Strike Global Offensive (CSGO) är ett first-person shooter (FPS) spel som spelas 5-mot-5 där Terrorister möter Counter-Terrorister.

Terroristernas uppgift är att anfalla och förstöra en av två platser där man skall placera sin tidsinställda bomb och låta den gå av. Counter-Terroristernas uppgift är att försvara båda platserna och hindra terroristerna från att placer sin bomb. Skulle de lyckas placera bomben har man 35 sekunder på sig att desarmera bomben innan den smäller och man har förlorat rundan.

I professionellt CSGO-spel spelar man bäst av 30 rundor eller det laget som först vinner 16 rundor. Man spelar maximalt 15 rundor på varje sida där lagen turas om att vara Terrorister och Counter-Terrorister.

Bli en vinnare på CSGO

Om du är duktig på CS:GO och har full koll på turneringar och CS-lag kan du bli riktigt framgångsrik inom betting på cs. Oftast är det så att lagen varierar mellan starkare och svagare perioder rent prestationsmässigt. Om du har koll på e-sport scenen inom Counter-Strike kan du utnyttja detta i din betting.

Allt handlar om att kunna förutse vilket lag som skall vinna och pricka in det allra högsta oddset. Den bästa analys som du kan göra är att identifiera rätt matchvinnare och kanske är det så att ett visst lag brukar prestera extra bra mot ett annat lag då är det perfekt för dig att lägga ett bet om du anser att oddset är tillräckligt bra.

Matchvinnare, Rätt slutresultat och över/under spel

I CS:GO kan du betta på vilket lag som vinner hela matchen (oavsett hur många kartor som krävs). Den enklaste formen av bet som du kan lägga och antingen följer du din magkänsla kring matchvinnaren eller så spelar du met hjärtat för att kunna fira segern lite extra efteråt.

Du kan också spela på rätt slutresultat, alltså hur många kartor vardera lag kommer att ha när matchen är över (t.ex. 2-1 i en bäst av tre). Detta ger ett högre odds än att bara pricka vem som vinner matchen men det är också svårare.

Sen kan du också spela på över/under antal kartor. I en match bäst av tre kartor kan du då spela på att över/under 2.5 kartor krävs för att få fram ett vinnande lag. Om du tror att matchen kommer att bli ensidig och en favorit vinner med 2-0 i kartor spelar du på underspelet och tvärtom ifall du tror att matchen blir jämn och att båda lagen vinner minst en karta var.

CSGO Betting
CSGO Betting: Så här ser det ut på GG.bet.

Livebetting på CSGO

Du kan också spela under matchens gång om du känner för det. Detta är särskilt bra ifall du gärna vill få en känsla för dagsformen för ett specifikt lag eller om du kan förutse att en vändning i matchen är på gång och kan få ett kanonodds på ditt spel.

Vissa typer av odds blir också bara tillgängliga via livebetting på CSGO efter att matchen har börjat. Beroende på spelbolag och hur uppdaterade odds de väljer att ha. Använd vår tabell ovan för att jämföra och hitta ett spelbolag som passar dig bäst.

För ytterligare information om CSGO betting besök Ezbet.se som är dedikerade på betting inom e-sport.

CSGO Turneringar

Liksom e-sporten i stort har även CSGO växt enormt under de senaste 10 åren. Nu mera turnerar lagen jorden runt och spelar turneringar var och varannan helg där prispotterna ofta kan uppgå till över $1,000,000.

Några av de största turneringarna i CSGO:

 • World Electronic Sport Games (WESG)
 • ELEAGUE
 • Electronic Sports League (ESL)
 • Intel Extreme Masters (IEM)
 • Dreamhack

Enligt Esportsearnings.com är Sverige det land som spelat in överlägset mest pengar från de största turneringarna med långt över $7 miljoner totalt.

Ninjas in Pyjamas och Fnatic

Ninjas in Pyjamas och Fnatic är två framgångsrika svensklag genom historien. Ninjas in Pyjamas som har historia tillbaka till börja på 2000-talet när Heaton och Potti dominerade scenen. Idag är Heaton fortsatt aktiv inom laget men som grundare/ägare och fokuserar främst på affärsbiten nu mera.

Det moderna laget Ninjas in Pyjamas har haft stora framgångar de senaste åren och under en period 2012-2013 dominerade man scenen totalt och vann precis allt. I det laget återfann vi spelare som GeT_RiGhT, Friberg, Xizt, Fifflaren och F0rest.

Fnatic är ett annat framgångsrikt svenskt lag inom CS-scenen. Kampen mellan Fnatic och NiP är något man har kunnat följa med spänning så fort det vankades svenskderby. Framgångsrika svenska spelare inom Fnatic är: JW, Olofmeister, flusha, Krimz och pronax.

Betting på CSGO – Olika kartor

I Counter-Strike så finns det olika kartor där lagen kämpar om att slå det andra laget. I professionellt spelande så finns det en förutbestämd uppsättning av kartor som är tillgängliga för lagen.

Ofta går turneringsmatcher till som så att lagen får välja varsin karta som man vill möta sin motståndare på. Skulle de båda lagen sedan vinna varsin karta i en bäst-av-tre så avgör en förutbestämd karta som ofta är Dust 2.