Vertagear P-Line – Gamingstolar till ett rimligt pris

Vertagear PL4500
Bild: Vertagear.com.

Söker du en gamingstol som är både modern och tillverkad för lite längre personer kan Vertagear P-Line vara precis det du varit ute efter. Denna modell räknas in som en premium variant med tanke på prisbilden, men den bjuder också på en hel del finesser och fördelaktiga egenskaper.

Vad sägs om en uppsjö av färgkombinationer och tre unika teman? Eller ett högre ryggstöd, samt många olika sätt att justera stolen? Med ett futuristiskt utseende skiljer du dig även från mängden, men du erbjuds också en hög komfort för långa och intensiva spelsessioner.

Du som är ute efter en lite större modell som passar användare upp till 193 centimeter kan med fördel ta en titt på PL4500 från Vertagear, men den är anpassad även för dig som bara vill ha en exklusiv premiumstol av god kvalitet.

Utmärkande egenskaper

I denna sektion går vi igenom alla fördelaktiga egenskaper och finesser som gamers garanterat är intresserade av. Vi börjar med att stolen klarar upp en vikt på 120 kg, samtidigt som den kan justeras upp till 140 grader. Du hittar också 4D-armstöd, men även en tätare variant av minneskum för att garantera behagliga spelstunder.

 • Klass 4 gasfjäder
 • Anpassad för lite längre personer (upp till 193 cm)
 • Hjulbas i aluminium med fem hjul för ökad stabilitet
 • Lutande sittdel upp till 140 grader
 • 10 olika färgkombinationer att välja mellan
 • Patenterad ”Slide-in” mekanism som endast kräver en person vid montering
 • Stålram
 • Kudde för nacke och rygg medföljer
 • Justerbara 4D-armstöd
 • Högdensitetsskum
 • PVC läder som andas
 • Tillval som PU-belagda hjul som skonar golven, eller ett RGB-kit som lyser upp den i mörker

Användningsområden

Du kan givetvis använda stolen för kontorsarbete, men då den är utformad och anpassad för gamers i synnerhet anser vi att huvudsakliga användningsområden innefattar spel, streaming och andra liknande aktiviteter.

Du hittar däremot denna modell i mer neutrala färger också, något som kan passa bättre i ett kontorslandskap. Stolen är dock något högre än många andra varianter på marknaden vilket gör den mer anpassad för något längre användare.

Med en vikt på 27,5 kg är den också väldigt stabil att sitta i, men Vertagear rekommenderar ändå bara en vikt på upp till 120 kg vilket är lite märkligt.

Materialval och anpassning

Du kan anpassa denna gamingstol med tio olika färger där fyra av dem är utvalda teman. Dessa innefattar exempelvis camouflagefärg, eller e-sportslag som S2 och Splyce.

Det går även att välja ut uppgraderad hjul med ”Autolock” funktion vid beställning, något som kan vara intressant för dig som funderar över denna modell.

Gällande material finns det däremot inget du kan välja till, något som också blir en liten nackdel i slutändan då de flesta testade spelstolar på marknaden levereras med flera olika materialval. I alla fall de som tillhör de något högre prisklasserna.

Denna stol är tillverkad av PVC läder, något som tål att spillas på om olyckan skulle vara framme. Den andas också medan du sitter i stolen vilket underlättar längre perioder av användande. Accessoarer du kan beställa som tillval består bland annat av olika hjul i storleken 2,5 eller 3 tum.

Dessa innehåller också en PU-beläggning för att de inte ska slita ut dina golv. Priserna av hjulen är också rimliga på cirka 50 eller 100 kronor beroende på storlek.

Något överraskande hittar du även ett RBG-kit som du kan uppgradera stolen med för att den ska lysa i mörker, en aspekt som är väldigt uppskattad av många spelare idag. Den kostar dock cirka 3,000 kronor att köpa till, något du vara medveten om.

Vertagear PL4500
Vertagear PL4500.

Montering

En guide för montering hittar du via ”Support” länken på Vertagears hemsida. Denna ger dig tillgång till alla nödvändiga steg som krävs för att montera ihop PL4500 stolen, men även bilder som illustrerar hur det går till. Detsamma gäller även för RGB systemet, om du väljer att köpa till denna.

Manualen består endast av 11 olika steg, samt att PL4500 är en modell som inte kräver hjälp av en ytterligare person för montering vilket vi tycker är en utmärkande faktor med just denna stol.

Prisbild och beställning

Vertagear erbjuder flera olika modeller av gamingstolar, men PL4500 räknas in som en av deras premium varianter med tanke på prisbilden.

Stolen kostar cirka 4,100 kronor, något som delvis motiveras med alla de finesser som medföljer, men vi anser däremot inte att den kan konkurrera med stolar från exempelvis SecretLab i samma prisklass.

Detta då den inte tål lika mycket vikt, att den inte kan fällas ned lika mycket, samt att den endast erbjuds med ett materialval.

Tillverkaren erbjuder däremot en garanti på 2 år, men även 10 år för själv metallramen vilket är helt klart godkänt. Beställningar kan göras direkt på hemsidan vilket vi gillade, samt att du även hittar gamingstolen hos många andra återförsäljare.

Här kan du köpa en Vertagear P-Line:

Vertagear logotyp

Omdöme och sammanfattning

Vår bestämda åsikt om Vertagear PL4500 är att den presterar väl på de flesta områden, även om den inte lyckas konkurrera med många andra modeller i samma prisklass.

Med en prisbild runt 4,000 kronor bör den kunna levereras i fler än ett material, samtidigt som vikten på 27,5 kg borde klara av personer som väger mer än 120 kg med tanke på att stolen är anpassad för användare upp till 193 cm. Stolen kan därför passa långa personer.

I specifikationerna hittar du dessutom uppgifter på att stolen ska klara av upp till 150 kg vilket resulterar i lite motstridiga uppgifter jämfört med presentationen på hemsidan.

Gällande färgkombinationerna finns det dock inget att klaga på, samt att accessoarer också finns tillgänglig för den som vill inhandla större hjul eller RGB-ljus. Dessa kostar givetvis extra, samt att det ”kit” där RGB ljusen ingår i är prissatt på cirka 3,000 kronor vilket är en hel del extrapengar att hosta upp.

Denna stol erbjuder i mångt och mycket allt du kan förvänta dig av en premiumstol i denna
priskategori, framförallt för dig som är lite längre. Med en hjulbas av aluminium får du dessutom en stabil variant som står stadigt på fem hjul, samtidigt som den väger tillräckligt för att erbjuda användaren en stabil sittposition under en längre tid.

Vi ger Vertagear PL4500 4 av 5 möjliga i betyg då vi tycker att de kvalitativa delarna, stålramen och materialvalet passar bra för den seriöse gamern som ställer höga krav på sin stol. Vi gillade också samarbetet med några välkända lag inom E-sporten som kan användas för att individanpassa din stol.