Test av Razer Enki – Hög byggkvalitet och traditionell design

Razer Enki
Bild: Razer.com

Razer är kända för sina gamingtillbehör och bekväma stolar för spel. Razer Enki har en bred sittbas och förlängda axelbågar för att passa även de större användarna på marknaden så att man kan sitta bekvämt och ergonomiskt under långa gamingsessioner.

Generellt om Razer Enki

Razer Enki är en gamingstol där man har fokuserat på att kunna sitta bekvämt hela dagen oavsett om du spelar mycket eller har ett jobb som kräver att du sitter många timmar framför datorn.

Det justerbara ryggstödet, armstöden i 4D samt den mjuka men ändå stabila sittdynan gör att du har alla förutsättningar för att kunna hålla den ergonomi som krävs för att kunna sitta fokuserad så länge som du behöver.

Stolen har en stomme i stål och kommer i ett material som kallas EPU-läder. Sittdynan och kärnområdet på ryggstödet är täckt med ett mjukt, texturerat tyg för ökad komfort. EPU-läder är ett konstmaterial som är miljövänligt, fritt från lösningsmedel och tål slitage.

Stoppningen är i skum av hög densitet som behåller sin ursprungliga form även vid frekvent användning. Razer Enkis totalvikt ligger på ca 24 kg, rekommenderad längd på användaren är 166–204 cm och maxvikt är 136 kg.

Här kan du köpa en Razer Enki:

Webhallen logo


Komplett logo


Egenskaper

Ryggstöd

Stolens ryggstöd är justerbart, viktanpassat och kan vinklas i upp till 152°. Det finns även ett inbyggt ländryggsstöd för att du ska kunna sitta länge utan att få dålig hållning och bli trött i ryggen.

Det följer med en nackkudde i minnesskum som formar sig specifikt efter användaren för att kunna ge ett så bra stöd som möjligt. Kudden är avtagbar vilket gör att du själv kan välja om du vill ha den på eller ta bort den helt för att variera din position för nacke och huvud.

Armstöd

Armstöden är i 4D och är justerbara i 4 led. Dessa är upp/ner, in/ut, höger/vänster samt fram/bak. Detta gör att du kan få en optimal position för dina underarmar och armbågar och anpassa så att det passar just ditt skrivbord.

Sittdyna

Stolen har en mjuk och stabil sittdyna som ger en bra dämpning så att du kan sitta bekvämt. Dynan är 54 cm bred och 52,5 cm djup med något upphöjda kanter på sidorna av låren för att ge support. Sitthöjden går att justera mellan 44,5–54,5 cm.

Fördelar: Varför ska man köpa en Razer Enki?

Razer Enki passar både genomsnittspersonen och de som är längre och tyngre. Den breda sittbasen gör att den som är större får gott om utrymme för att kunna sitta på ett ergonomiskt sätt och kunna använda alla funktioner optimalt.

Stolen har ett premiumpris vilket också gör den till en premiumstol på marknaden, och sitter du mycket och vill ha funktionerna som stolen erbjuder är det ett mycket bra val.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Är du kortare eller större än rekommendationen bör du leta vidare då det kan vara så att du inte kan utnyttja stolen och funktionerna såsom det är tänkt. Om du önskar funktioner såsom en lutningsbar sits, kunna luta ryggstödet bakåt i mer än 152° eller en gungmekanism ska du också kolla runt efter en stol som har just de funktionerna.

Det inbyggda ländryggsstödet kan också upplevas som något i vägen om du är van vid att ha en kudde som du kan flytta upp och ner eller ta av helt. Har du en mindre budget till din nya gamingstol och önskar hitta ett billigare alternativ så finns det andra på marknaden som kommer passa dig bättre.

Sammanfattning

Razer Enki är skapad för optimal viktfördelning över hela stolen för att ge ultimat komfort. Den har en bredare sittbas än andra stolar från Razer och bredare axelbågar för att passa en större persons proportioner och har funktioner för att du ska kunna hålla en bekväm och ergonomisk ställning under hela dagen.

Stolen är en bra gamingstol med en stabil bas. Ett stort plus är det miljövänliga EPU-lädret som också är slitstarkt och gjort för att tåla användning under lång tid. Vill du sitta och spela i en bekväm position under många timmar är detta ett mycket bra alternativ.