Test av Noblechairs Icon – En unik och minimalistisk design

Noblechairs Icon

NobleChairs tillverkar de absolut populäraste gamingstolarna på marknaden. Deras modell Icon har en minimalistisk design inspirerad av lyxiga sportbilar och man har fokuserat på ergonomi för en ultimat användarupplevelse.

Till skillnad från andra stolar från NobleChairs som har en röd tråd i sin design så ser Icon-stolen annorlunda ut med sin rundade topp av ryggstödet. Ett unikt designval från tillverkaren för att utöka sin lineup.

Generellt om NobleChairs Icon

Icon är en spelstol som är skapad för både bekvämlighet, funktionalitet och hållbarhet. Stolen har funktioner såsom gungmekanism, armstöd i 4D och ett ryggstöd som går att vinkla upp till 135° har du de verktyg du behöver för att kunna sitta helt ergonomiskt oavsett om du sitter långa gamingsessioner eller mestadels vill använda stolen till kontorsjobb. Stolen kommer i fyra olika material.

PU-läder som är ett konstmaterial där man tar de fiberlösa resterna av huden som blir över vid tillverkningen av läder som man sedan belägger med polyuretan och applicerar på möbeln. Den andra är äkta läder och båda dess är vattenresistenta, hållbara och enkla att rengöra.

Det tredje materialet är tyg med hög andningsförmåga och hållbarhet. Det gör att hela stolen känns mjukare och har ett fläckskydd samt är lättskött. Fjärde materialet är högteknologiskt fejkläder som framställs genom att blanda råmaterial i en kemisk reaktion som blir både mycket slitstarkt och lätt att rengöra.

Hela stolen har en stoppning i kallskum med hög densitet för att den ska kunna klara en hög belastning under lång tid utan att tappa formen. Höjden på NobleChairs Icon är mellan 128–138 cm och totalvikten ligger på ca 28 kg.

Noblechairs själva rekommenderar användaren att väga mellan 45–135 kg och vara 145–190 cm lång för att kunna få ut det mesta av stolens funktioner och kunna sitta bevämt.

Egenskaper

Ryggstöd

NobleChairs Icon har ett strömlinjeformat ryggstöd för att kunna ge ultimat support för ryggradens naturliga form. Det är 86 cm högt och 52 cm brett och går att justera i vinkeln 90°-135°. Det följer även med en kudde för ländryggen och en för nackområdet som du själv kan ta av och på som du vill om du vill ändra din sittposition.

Armstöd

Stolen har armstöd i 4D vilket innebär att du kan ändra dem i fyra led. Dessa är upp/ner, framåt/bakåt, inåt/utåt samt höger/vänster. Detta gör att du kan få en ultimat position för dina armar och armbågsleder i förhållande till ditt skrivbord så du kan sitta bekvämt under många timmar av gaming.

Sittdyna

Sittdynan är 52 cm brett och 49 cm djupt och du kan justera sitthöjden från 47–57 cm. Det finns också en gungmekanism där du kan anpassa vinkeln på sittdynan upp till 11°. Dynan har en stoppning i kallskum av hög densitet som gör att den behåller sin form även om den används frekvent.

Fördelar: Varför ska man köpa en Noblechairs Icon?

Den här gamingstolen passar både ungdomar och vuxna med sin rekommenderade längd på 145–190 cm och vikt mellan 45–135 kg. Sitter du och gamear långa dagar och vill ha en stol som du kan individanpassa till ultimat nivå och som inte tummar på ergonomi är det här stolen för dig.

NobleChairs Icon är en premiumstol med ett pris från ca 4 000 kr beroende på vilket material du väljer. Du får en snygg, stadig och hållbar stol för pengarna som passar för både gaming och kontorsjobb.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Är du kortare eller lättare än det rekommenderade kan du uppleva stolen som mindre bekväm då funktionerna inte kommer vara anpassade för att du ska kunna sitta helt ultimat.

Stolen tål en maxvikt på 150 kg, men den väger du mer än 135 kg som är den rekommenderade högsta användarvikten bör du leta efter andra alternativ. Eftersom ryggstödet har stödjande kanter på sidorna kan du även uppleva dessa som störande om du är antingen mindre eller större.

Priset är också viktig att ha i åtanke. Är du ungdom eller har begränsad budget till din gamingstol finns det andra alternativ på marknaden som kommer passa din plånbok bättre.

Sammanfattning

NobleChairs Icon är en stol som ger dig både ergonomi, funktioner och en snygg design och är sannerligen en ikon bland gamingstolarna på marknaden. Funktionerna gör att den går att individanpassa för varje persons enskilda krav och önskemål och passar de flesta både med rekommenderad vikt och längd. Du får ett ultimat sätt att sitta långa dagar och en hållbar stol som kommer hålla för långvarig användning.