Test av NobleChairs Epic – En snygg och komfortabel spelstol

NobleChairs Epic
NobleChairs Epic med Mouz-motiv. Bild: Noblechairs.com.

NobleChairs Epic är en av de mest populära stolar för gaming på dagens marknad. De fokuserar på design, ergonomi och funktioner vilket gör deras stolar både bekväma och mycket anpassningsbara för individens enskilda krav. Detta gör att den passar både för gaming och kontorsjobb och tål en långvarig och frekvent användning.

Generellt om NobleChairs Epic

NobleChairs Epic är designad för både utseende och komfort för att kunna sitta bekvämt och spela långa dagar. Man har lagt mycket fokus på funktioner och ergonomi för att ge användaren den ultimata upplevelsen vid både gaming och kontorsjobb samtidigt som utseendet inte har glömts bort. Stolen kommer i fyra olika premium-material, PU-läder, äkta läder, tyg och högteknologiskt fejkläder.

PU-läder har fått sitt namn av att man blandar polyuretan med fiberlösa rester
som kommer från tillverkningen av äkta läder. Både PU-läder och äkta läder är
vattenresistenta, lätta att rengöra och hållbara för användning under lång tid.

Tygvarianten är mjuk, andningsbar, hållbar, slitstark samt har fläckskydd och det högteknologiska syntetlädret tas fram genom att blanda olika råmaterial för att få det ultimat slitstarkt och enkelt att underhålla. Hela stolen har en stoppning i kallskum med en hög densitet som gör att den behåller sin form under långvarig användning även om den har haft en hög belastning under längre tid. Stolen har en maxhöjd på ca 129–139 cm och en totalvikt på 28 kg.

Här kan du köpa en NobleChairs EPIC:

Webhallen logo


Komplett logo


Egenskaper

Ryggstöd

NobleChairs Epic har ett ryggstöd som är 84 cm långt och 53 cm brett och går att justera till en vinkel från 90° till 135°. Det följer med två kuddar, en för ländryggen och en för nackområdet, som du själv kan anpassa som du vill för ultimat ergonomi och även ta av helt om du vill variera din position under gamingsessionen.

Armstöd

Stolen har armstöd i 4D så att du ska kunna anpassa både höjd, vinkel, avstånd och djup på ett smidigt sätt. Detta är en ultimat funktion för att kunna sitta helt ergonomiskt då det går att anpassa helt efter användarens egna önskemål.

Sittdyna

Sittdynan är 57 cm bred och 46 cm djup med kanter på sidorna som stöd för låren. Detta är en funktion för att du ska kunna sitta mer bekvämt och få support, men funktionen kan upplevas som onödig och vara i vägen för personer som gillar att sitta mer bredbent. Det

finns även en gungfunktion där man kan anpassa vinkeln på maximalt 11°. Sitthöjden går att justeras mellan 49–59 cm, vilket gör att den passar både kortare och längre personer.

Fördelar: Varför ska man köpa en NobleChairs Epic?

NobleChairs Epic är en gamingstol som passar bra för både kortare och längre personer. den har en rekommenderad användarlängd på 140–185 cm och en vikt på mellan 45 kg och 120 kg vilket gör att den är bekväm för både ungdomar och vuxna. Stolen är premium rent prismässigt då den kostar från 4 000 kr beroende på vilket material du väljer, men du får mycket för det du betalar. Alla funktioner tillsammans med stoppningen i kallskum, material som är lätt att underhålla och rengöra samt den robusta basen gör att du får en både hållbar och mycket ergonomisk stol som kommer hålla länge.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Är du ungdom och är mindre än den rekommenderade vikten och/eller längden bör du leta efter en stol anpassad för juniorer då den här kommer bli för stor för att du ska kunna sitta ergonomiskt och kunna utnyttja alla funktioner på ett optimalt sätt. Är du längre och/eller tyngre än vad som är rekommenderat för just NobleChairs Epic, eller önskar kunna luta ryggstödet bakåt mer än 135° bör du också leta efter andra alternativ. En annan aspekt är priset. Har du en begränsad budget finns det andra stolar i prisklasser som kommer passa
din plånbok bättre.

Sammanfattning

Detta är en premiumstol av rang. Valen av de olika materialen i kombination med alla funktioner gör den ultimat för dig som vill brukar sitta i långa gamingsessioner. Den är byggd för att hålla och alla material är enkla att rengöra och underhålla för att ha kvar känslan av en nyköpt stol länge.

Funktionerna gör den ultimat för en ergonomisk sittställning och gör att den passar de allra flesta individer. Passar du in i det rekommenderade vikt- och längdspannet är detta ett mycket bra val för dig!

Läs mer om gamingstolar från NobleChairs här.