Test av Arozzi Enzo – Mycket för pengarna med en billig gamingstol

Arozzi Enzo Woven
Arozzi Enzo Woven Fabric. Bild: Arozzi.se

Arozzi Enzo är en datorstol för gaming som passar perfekt om man har en begränsad budget. Stolens utseende är inspirerad av racingbilar vilket ger den en unik design. Då användningsområdet är kontor och gaming så är den ergonomiskt utformad och har basfunktionerna med höj- och sänkbart säte och ett ryggstöd som går att luta bakåt.

Generellt om Arozzi Enzo

Arozzi Enzo är en svenskdesignad gamingstol med en ergonomisk design och mjuk stoppning. Den sätter fokus på basfunktioner såsom justerbar höjd och en gungmekanism. Dess totalvikt är 15 kg, maxhöjd 115-125cm och sitsen går att rotera i 360°. Stolen kommer i två material, något som heter Woven Fabric eller PU-läder.

Woven Fabric är ett varumärkesskyddat material som är högkvalitativt och mjukt. PU-läder är ett veganskt konstmaterial där man använder de fiberlösa resterna som blir över vid tillverkningen av äkta läder och är enkelt att underhålla och rengöra.

Hela stolen är även vadderad med ett skum av hög densitet som formar sig efter kroppen så att du ska kunna sitta bekvämt under långa gamingsessioner.

Egenskaper

Ryggstöd

Stolens ryggstöd är 74 cm långt och 49-52 cm brett och är lite lätt krökt för att ge ett bättre stöd för ländryggen. Hela ryggstödet går även att luta bakåt i 12° med hjälp av gungmekanismen och låsa med hjälp av en spak på sidan.

Armstöd

Armstöden är 37 cm långa och har en mjuk stoppning på ovansidan för ultimat komfort. Höjden är 30 cm, men värt att tänka på är att de är i 1D och går inte att justera vidare vilken är en nackdel för ergonomin om man brukar använda armstöden mycket och behöver högre armstöd än dessa.

Sittdyna

Sittdynan är 53 cm bred och 49 cm djup. Den har inga kanter som inte är i vägen om du vill sitta mer bredbent, men är lite upphöjd på sidorna och framtill så att du sjunker ner bra i sitsen. Maximal sitthöjd är 57 cm och går att justera med en spak på undersidan av sittdynan.

Fördelar: Varför ska man köpa en Arozzi Enzo?

Arozzi Enzo passar perfekt för dig som är barn eller junior. Eftersom den inte går att individanpassa så mycket så är den även bra för dig som inte spelar hela dagar utan använder den ibland.

Denna gamingstol är ergonomisk, men med tanke på att den inte har så många funktioner som går att justera så passar den dig som inte behöver så många inställningar för att sitta bekvämt i den. Stolen befinner sig i budgetsegmentet vilket gör att den passar de allra flesta plånböcker och är en bra första stol för unga.

Nackdelar: När bör man kolla på andra alternativ?

Stolen har en maxvikt på 95 kg och ett ryggstöd med en höjd på 74 cm vilket gör att den inte passar dig som är längre eller tyngre än genomsnittet. Precis som vi tagit upp innan så går en inte heller att justera lika mycket som många andra gamingstolar, så har du särskilda behov eller önskemål om detta eller brukar sitta långa dagar i stolen samt har en högre budget rekommenderar vi dig att leta efter ett annat alternativ.

Sammanfattning

Att Arozzi Enzo är inspirerad av racingbilar gör dess design unik och den mjuka stoppningen med skum gör att du kan sitta bekvämt och krökningen i ryggstödet gör den mer ergonomisk.

Stolen passar dig som är barn, junior mycket bra och går att ändra i sitthöjd och lutning i ryggstödet, men bristen på övriga funktioner gör att den inte går att individanpassa så mycket som vissa skulle önska.

Att till exempel inte ha justerbara armstöd minskar bekvämligheten och kräver att du är mindre än genomsnittet i just denna stol. Att den har en maxvikt på 95 kg gör också att den inte passar för de som är tyngre.