HemStreamingTwitch-stjärnan "xQc" signar monsterkontrakt med konkurrenten - Värt upp till 100 miljoner...

Twitch-stjärnan ”xQc” signar monsterkontrakt med konkurrenten – Värt upp till 100 miljoner dollar

Twitch-stjärnan Félix ”xQc” Lengyel har signat ett kontrakt värt upp till 100 miljoner dollar med streamingplattformen Kick.com. Kontraktet sträcker sig över två år och är inte plattformsbindande, xQc kan och kommer fortsätta att streama även på Twitch.tv.

Det är Ryan Morrison, xQc’s agent, som berättat för The New York Times att kontraktet är värt 70 miljoner dollar men med bonusar kan komma upp i 100 miljoner dollar. I skrivande stund är kontraktet värt 1.06 miljarder svenska kronor.

Kontraktet är inte plattformsbindande utan xQc kommer att ha möjlighet att streama på flera plattformar. I ett klipp från hans egen stream förklarar han att han kan komma att börja streama på Twitch på morgonen för att sedan gå över till Kick senare på dagen.

En smart strategi för att flytta över sina tittare från en plattform till en annan. Även om långt ifrån alla kommer att följa med över till Kick så kommer det vara ett måste om man vill se hela streamen. Kort efter att flytten blev officiell hade xQc’s Kick-kanal ökat med mer än 25 000 nya följare.

Enligt The New York Times är storleken på tvåårskontraktet ett av de största kontrakten någonsin och lika stort som en tvåårsförlängning av basketstjärnan LeBron James.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna