HemMMORPGHär är Roadmap 2024 för World of Warcraft - Retail och Classic

Här är Roadmap 2024 för World of Warcraft – Retail och Classic

World of Warcraft-teamet på Activision Blizzard (snart Microsoft) har just nu många bollar i luften med Dragonflight, Classic Wrath of the Lich King (Cataclysm framöver), Classic Hardcore och Classic Season of Discovery. Nu har teamet släppt hur utvecklingsplanen kommer att se ut för 2024.

För retailversionen Dragonflight så kommer 2024 kanske inte att bjuda på några större uppdateringar. Redan innan jul så släpptes och klarades raiden Amirdrassil the Dream’s Hope, det som sägs vara den sista raiden för expansionen.

Men under årets Blizzcon så släppte man planen för den kommande trilogin av expansioner som inleds med The War Within. Spelarna kommer att behöva vänta hela vägen till slutet av sommaren innan expansionen släpps. Men innan det kommer man att kunna alpha- och betatesta spelet under våren.

WoW 2024 Roadmap Classic

Classic kliver in i fjärde expansionen

World of Warcraft Classic kliver under början av sommaren in i sin fjärde expansion, Cataclysm. Den nuvarande expansionen Wrath of the Lich King kommer att övergå i en Cataclysm pre-patch under senare delen av våren.

Cataclysm är en riktig vattendelare i spelarbasen där somliga uppskattar skiftet mot ett mer modernare spel och andra tycker att den klassiska känslan försvinner i och med att världen möbleras om och hur klasserna spelas.

Succén för Season of Discovery fortsätter

Många Classic-spelare skrek länge efter ett Classic+ där man fortsätter att bygga på originalversionen av spelet. Blizzard har valt att kalla det för Season of Discovery där man varit öppen med att man kommer att testa nya saker hej vilt.

Baserat på roadmappen så ser det ut som att Season of Discovery kommer att få mest kärlek av Classic-varianterna. I slutet av januari (ungefär) kommer spelarna att kunna levla upp till 40, i mitten av våren till level 50 och i slutet av sommaren till level 60.

Men det slutar inte där för man har även märkt ut en slot för ”End game content update” i slutet av hösten 2024. Det spekuleras i om detta innebär att man släpper helt nyskapade raids och instancer för det 20 år gamla spelet.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier