HemLeague of LegendsIntervju: Emil "Larssen" Larssons tankar kring nya LEC-säsongen

Intervju: Emil ”Larssen” Larssons tankar kring nya LEC-säsongen

Emil ”Larssen” Larsson är just nu den bästa svenska LOL spelaren vi har där han tillsammans med laget Rogue är regerande mästare i LEC. Inför den nya säsongen fick jag chansen att prata med Emil för att höra lite om hans tankar kring det nya formatet, förväntningarna inför året med nya organisationen KOI samt hans relation med Rekkles och andra idoler som den nuvarande superstjärnan har sett upp till tidigare i sin karriär.

Nya LEC formatet

Det börjar dra ihop sig inför ännu en säsong av den Europeiska League Of Legends ligan LEC. Det har kommit stora förändringar av upplägget inför säsongen där planen är att få Europa som region mer konkurrenskraftig mot de Asiatiska storlagen.

Formatet inkluderar 3st olika splits istället för två. Kortfattat kommer det att bli fler matcher för de bästa lagen och färre matcher för de sämre lagen i ligan. Nya konceptet innebär färre Bo1 matcher och fler Bo3 samt Bo5 matcher mellan topplagen, vilket gör det mer likt de stora internationella turneringarna MSI och Worlds.

”De nya ändringarna med fler matcher kommer att gynna den europeiska LOL-scenen och fansen”

– Emil ”Larssen” Larsson

Larssen själv berättar att han gillar det nya ändringarna och tror det kommer att gynna den Europeiska LOL scenen. Framförallt då det spelas fler matcher överlag samt fler matcher mot dem bästa lagen i formatet Bo3 och Bo5. Han fortsätter även med att säga att ändringarna är bra för publiken, det gör ligan mindre monoton och kan öka tittarsiffrorna med fler intressanta och avgörande matcher samt ny ”Hype” kring ligan igen.

Emil fortsätter dock med att säga att precis som förra året för de lagen som kvalificerar sig till den internationella turneringen MSI, kan det bli väldigt tufft spelschema med väldigt få lediga veckor vilket kan leda till bland annat utbrändhet och brist på motivation.

Trots all extra träning laget får genom att möta de bästa lagen i världen medans andra lag har semester kan det vara negativt på lång sikt om man t.ex vill satsa på att vinna Worlds senare på året.

Förväntningar inför säsongen med den nya organisationen KOI

Inför året har den tidigare organisationen Rogue sammanslagits och döpts om till KOI. Organisationen har redan sedan tidigare varit en Spansk esportförening ägt av den kända streamern Ibai och före detta fotbollsspelaren Gerard Piqué.

Laguppställningen inför året är dock väldigt lik där det endast sker en förändring när man valt att byta toplaner. Szygenda kommer att spela istället för Odoamne som tidigare varit lagets toplaner under dem senaste åren.

”En splitvinst betyder ingenting, det är i sommar det gäller”

– Emil ”Larssen” Larsson

Larssen säger att även i år så är målet att vinna hela LEC och att han tror dem har goda chanser att göra så. Men det kortsiktiga målet är att vara med i toppen under de första spliten för att sedan till Summer Split när allt avgörs på riktigt kunna vara i toppform och ta hem vinsten.

Larssens idoler som ung

Den nu väldigt etablerade midlanern har även han haft sina idoler. Precis som många andra har även Emil har sett upp till ligans 3 största ikoner någonsin, Perkz, Caps och Rekkles. Men spelaren som inspirerade allra mest var Luka ”Perkz” Perković som varit en av Europas bästa spelare och framförallt midlaners i väldigt många år nu. Emil nämner att det som gjorde att Perkz stack ut extra mycket var hans karismatiska personlighet och aggressiva spelstil.

Larssens tips till yngre LOL spelare som försöker att bli allra bäst

Emil avslutar med att berätta hans allra bästa tips för att själv utvecklas som spelare och kunna ta steg i karriären är att studera sitt egna gameplay. Det är något som han själv använder väldigt mycket för att lära sig av sina misstag. Att studera spelare som är bättre än dig själv för att sedan försöka förstå vad dem gör, och sedan implementera det i sitt eget gameplay är även en viktig nyckel till framgång.

För Larssen och laget KOI väntar nu Winter Split i LEC som drar igång med första matchen lördagen den 21/01.

Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna