HemFöretagMinecraft fortsätter att växa – sålt över 300 miljoner exemplar

Minecraft fortsätter att växa – sålt över 300 miljoner exemplar

Många unga och föräldrar med yngre barn har nog en relation till spelet Minecraft. Den svenskutvecklade succén av spelstudion Mojang, som senare såldes till Microsoft, har sålt i inte mindre än 300 miljoner exemplar på olika plattformar. En siffra som gör spelet till det mest sålda genom historien.

Minecraft skapades redan 2009 och har alltså funnits med i över 15 år. Även en del av koden i spelet hänger med än idag, något som kan skapa problem för utvecklarna.

TT har pratat bl.a. med den kreativt ansvarige Jens Bergensten på Mojang, han började på företaget redan 2011 och då trodde man att man hade nått spelets fulla potential när man sålt 700 000 exemplar.

Men 13 år senare är man alltså fortfarande igång och trots den enorma försäljningssuccén så finns det inga planer på ett Minecraft 2. Istället så beskriver Bergensten till TT ett Minecraft 2 snarare som ett intressant tankeexperiment.

En av anledningarna till att man inte vill göra ett helt nytt spel är också med respekt för alla spelare och de världar som man har byggt upp under åren. Men spelets 140 månatliga spelare har så klart fortsatt stora krav på utveckling av spelet, något som företaget även har på sig själva.

Istället för att släppa ett helt nytt spel har man skapat och sålt separata DLC:s så som Minecraft: Dungeons och Legends.

Framtiden för Minecraft ser fortsatt ljus ut och Mojang kommer att fortsätta att bygga på den kreativa värld som spelet erbjuder, till alla dess plattformar.14

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna