HemFöretagEA Sports förlänger avtal med Premier League inför nästa "FIFA"-spel

EA Sports förlänger avtal med Premier League inför nästa ”FIFA”-spel

Efter att EA Sports och FIFA bråkat om en avtalsförlängning och gått skilda vägar har det spekulerats i vilket som blir det nya fotbollsspelet inom esporten. Nu meddelar EA Sports och Premier League att man har förlängt avtalat kring spelutvecklarens rättigheter att använda världens största fotbollsliga i sina spel. Avtalet är värt 488 miljoner pund vilket motsvarar över 6 miljarder svenska kronor.

Det spekuleras friskt kring vilket som blir det nya ledande fotbollsspelet inom esporten efter att EA Sports och FIFA har gått skilda vägar. Klart är att spelutvecklaren kommer att behålla rättigheterna för att inkludera Premier League, världens största fotbollsliga, i sin kommande titel – som ryktas få namnet EA Sports FC.

Men det blev inte billigt för EA Sports utan man får betala över 6 miljarder svenska kronor för kalaset, det skriver Sky Sports. Summan är mer än dubbelt så stor som det senaste avtalet något som motiveras med Premier Leagues ökande status och kommerciella kraft samt en utebliven Super League-satsning som tidigare skrotats.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier