HemFöretagActivision Blizzard betalar 540 miljoner i rättegångsmål om diskriminering på arbetsplatsen

Activision Blizzard betalar 540 miljoner i rättegångsmål om diskriminering på arbetsplatsen

Activision Blizzard och California Civil Rights Department har kommit överens om en lösning i rättegångsmålet om könsdiskriminering på arbetsplatsen mellan parterna. Spelbolaget går med på att betala 540 miljoner i kompensation till kvinnliga anställda och för att implementera nya åtgärder mot problemet.

Det var för två år sedan som California Civil Rights Department stämde Activision Blizzard för könsdiskriminering på arbetsplatsen, lönesättning och för en arbetskultur innehållandes sexuella trakasserier.

Nu har företaget gått med på en lösning där man lovar att investera i skrivande stund 540 miljoner kronor för att implementera åtgärder som lovar lika löner och rättvisa befodran. 460 av dessa miljoner kommer att användas för att kompentsera framförallt kvinnor som var anställda mellan 2015 och 2020.

Utredningen visar också att California Civil Rights Department inte har kunnat påvisa tillräckligt med bevis att företagets ledningsgrupp med Bobby Kotick i spetsen begått några brott.

Microsoft, vars köp av Activision Blizzard nu godkänts och snart går igenom, meddelade under december att bolagets VD Bobby Kotick kommer att lämna företaget den 29:e december 2023.28

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna