HemFIFASverige vidare till semifinal efter galet straffdrama i FIFAe Nations Cup 2022

Sverige vidare till semifinal efter galet straffdrama i FIFAe Nations Cup 2022

Sverige är vidare till semifinal i FIFAe Nations Cup efter en otrolig straffrysare mot en av förhandsfavoriterna Argentina. Sydamerikanerna hade dubbla matchbollar i straffläggningen men Sverige räddade båda gångerna och kunde sedan avgöra kvartsfinalen. Nu väntar Polen i lördagens semifinal som överraskande slog Portugal i sin kvartsfinal.

Efter en knackig start i gruppspelet av FIFAe Nations Cup vaknade Sverige till liv och kunde vinna ett par matcher i rad. Man säkrade därmed en andraplats i Grupp B efter Tyskland och ställdes i åttondelsfinalen mot Nederländerna som man besegrade med 3-1 över två matcher.

I kvartsfinalen sprang man sedan in i tuffast möjliga motstånd i form av förhandsfavoriterna Argentina som tidigare vunnit Grupp A och slagit ut Kanada i  sin åttondelsfinal.

Sverige spelförande mot Argentina

Sverige ställdes mot en av turneringens mest solida defensiver då Argentina endast släppt in sju mål på 11 matcher. Matchplanen blev också därefter då det var Sverige som förde spelet i de båda matcherna medan Argentina backade hem och gick på kontringar.

Sverige hade ett gäng bra chanser i de båda respektive matcherna men  man antingen missade eller så var Argentinarna där och blockerade skotten. Till slut var det Argentina i den andra matchen som först skulle hitta nätmaskorna men målet blåstes av för offside efter en fin offsidefälla av Sverige.

Trots stor dominans från Sverige över 180 minuter plus tilläggstid kunde man inte skilja lagen åt utan det hela skulle avgöras på straffar.

Stor dramatik i straffläggningen

Om det saknades mål och dramatik under ordinarie matchtid så skulle straffarna istället bjuda på enorm spänning och en svensk comeback.

Straffläggningen inleddes på sämsta tänkbara sätt, då den Argentinske målvakten räddade den första straffen från Sverige. Därefter kunde lagen lura respektive målvakt och sätta målen fram till ställningen 4-4. Men Argentina hade en straff kvar att slå.

Argentinaren sköt till vänster.. och den svenske målvakten slängde sig åt rätt håll och kunde rädda bollen. Efter fem straffar vardera stod det då 4-4 och nu skulle lagen slå en straff åt gången för att plocka fram en vinnare.

Sverige klev fram och sköt till vänster men den Argentinske målvakten gick åt rätt håll återigen och kunde rädda. Ny matchboll för Argentina, som återigen sköt åt vänster men den svenske målvakten gick rätt igen och kunde utjämna.

Sveriges tur återigen, denna gången kunde man sätta bollen just till höger om målvakten som stod kvar i mitten av målet. Argentina klev fram med kniven mot strupen och försökte sig på en panenkastraff i mitten av målet men Sverige stod kyligt kvar och kunde rädda skottet och vinna kvartsfinalen.

Se hela straffläggningen här:

 

Polen väntar i semifinalen

Segern i straffläggningen innebär att Sverige nu avancerar till semifinal där man ställs mot Polen som överraskande slog en annan förhandsfavorit Portugal. I den andra semifinalen möts Italien och Brasilien vilket gör att samtliga av förhandsfavoriterna missar semifinalerna.

Detta ger Sverige ett riktigt slagläge för att ta hem titeln. Denna turneringen har visat att allt kan hända men många tror nu att det kommer att bli Sverige och Italien i finalen. Både semifinalerna och finalen spelas under lördagen.

Sverige representeras av:

  • Oliver ”Oliboli” Uttgren
  • Mattias ”OpTolle” Tolinsson
  • Olle ”Ollelito” Arbin
  • Ivan ”Boraslegend” Lapanje (coach)
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna