HemFIFAOlle Arbin mästare i FUT Champions Cup 3 - Vann en halv...

Olle Arbin mästare i FUT Champions Cup 3 – Vann en halv miljon kronor

Sverige har fått sin första FIFA-mästare i turneringen FUT Champions Cup efter att Olle Arbin vunnit den tredje upplagan av turneringen. För vinsten plockar den svenske 18-åringen hem inte mindre än 500 000 kronor i prispengar.

Olle Arbin, 18, vann Xbox-turneringen av FUT Champions Cup under helgen efter att ha slagit Umut “Umut” Gültekin i finalen med 3-1 i matcher. Finalen var det tredje steget av turneringen, dessförinnan hade Olle “Ollelito” placerat sig i toppen av gruppspelet av det andra steget och tagit sig till slutspel.

Väl i slutspelet ställdes svensken mot amerikanska “GN |10|”, brittiska “Gorilla” och tyska “NRaseck”. Olle vann matcherna med siffrorna 2-1, 4-1 och 6-5 (efter straffar) i matcher. I finalen av det andra steget ställdes han mot portugisiska “Diogo” om en plats i det tredje steget. Olle vann mot “Diogo” med 2-1 i matcher.

I steg tre ställdes vinnaren av Xbox-turneringen, Ollelito, mot vinnaren av PS4-turneringen, Umut”. Olle som representerar Team Gullit (även BK Häcken i eAllsvenskan) vann finalen och tog hem 50 000 dollar i prispengar. “Umut” vann 30 000 dollar för sin andraplats.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier