HemE-sportSvenske "Turbopolsa" världsmästare i Rocket League för andra gången

Svenske ”Turbopolsa” världsmästare i Rocket League för andra gången

I helgen avgjordes Rocket League World Championship där 8 lag gjorde upp om världsmästartiteln. Spelet som enligt Autonytt.se släpptes 2015 har blivit omåttligt populärt på kort tid. Tidigare hade samtliga lag via seriespel för varje region kvalat sig vidare till World Championship. Gruppspelet avgjorde även vilka lag som skulle få börja i Upper Bracket och vilka som skulle få slåss för turneringslivet direkt i Lower Bracket.

Lagen bestod av fyra lag från Europa: Gale Force eSports, Method, Mock-it eSports och PSG eSports, fyra lag från Amerika: Cloud9, Ghost Gaming, NRG Esports och G2 Esports, men även två lag från Oceanien: Cheifs eSports Club och Pale Horse eSports.

Två svenska spelare deltog i turneringen: Linus ”Al0t” Möllergren från Sigtuna i Method och Pierre ”Turbopolsa” Silfver från Åkersberga i Gale Force eSports. Båda lagen var inför turneringen rankade som etta och tvåa i Europa.

Svenskarna imponerade i inledningen av turneringen

De båda svenskarna och deras lag inledde även på ett imponerande sätt och vann sina inledande matcher i Upper Bracket vilket innebar att det skulle mötas i UB-finalen som garanterade en topp 4-placering. På vägen puttade Method ned NRG Esports och PSG eSports till Lower Bracket genom att besegrade båda med 3-2 i matcher. Gale Force eSports dominerade på ett annat sätt och på vägen puttade man ned G2 eSports och Ghost Gaming till Lower Bracket.

Väl i Upper Bracket-finalen sprang de båda på varandra och det var även första mötet som skulle avgöras i bäst av 7 matcher. Det var en otroligt jämn matchserie där lagen vann otroligt tighta uddamålsmatcher och övertidsvinster i nästan varenda match. Men till slut kunde ”Turbopolsa” och Gale Force eSports dra det längst strået och vinna med 4-3 i matcher efter en sista övertidsvinst.

Rocket League Word Championship Bracket
Rocket League Word Championship Bracket

Method tvingades ned i Lower Bracket

Efter förlusten tvingades Method och ”Al0t” ned i Lower Bracket-finalen där Cloud9 stod för motståndet som gått nästan hela turneringen genom Lower Bracket och slagit ut allt som kommit uppifrån.

Men Method visade sig vara för starka och kunde vinna mötet med 4-2 i matcher och göra så att det blev en helt Europeisk final mellan Gale Force eSports och Method. Om Upper Bracket-finalen var en otroligt jämn historia så var The Grand Final dess motsats. Gale Force körde över Method i en bäst av 7 matcher genom att vinna fyra raka matcher bl.a. med resultat som 5-0 i en match.

Dubbla världsmästaren ”Turbopolsa”

Gale Force lyfter bucklan

Pierre ”Turbopolsa” Silfver tog därmed sin andra raka världsmästartitel i Rocket League World Championship tillsammans med sina lagkamrater ”Kaydop” och ”ViolentPanda”. Pierre blev även utsedd till turneringens Most Valuable Player men helt oblygt valde han att lämna över priset till sin lagkamrat ”Kaydop” som på imponerande manér nästan spelade hem finalmatcherna på egen hand med några riktigt galna mål.

Som nyblivna världsmästare blev man heller inte fattigare på kuppen utan tillsammans får man dela på $55,000 vilket innebär nästan 500 000 svenska kronor. Linus ”Al0t” Möllergren går heller inte lottlös med sin andraplats utan får tillsammans med laget dela på $30,000 eller drygt 250 000 kr.

Hela prisstrukturen:

Prispott Rocket League World Championship
Vinstpengarna i Rocket League WC
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier