HemE-sportSvenska Fotbollsförbundet startar landslag i FIFA

Svenska Fotbollsförbundet startar landslag i FIFA

Lagom inför sommaren VM-slutspel kommer nyheten att det svenska fotbollsförbundet, SVFF, nu inleder en satsning på e-sporten genom att starta upp det svenska landslaget i spelet FIFA.

Meningen är att samla Sveriges skickligaste spelare i landslaget som kommer att ledas av förbundskaptenen Ivan “BorasLegend” Lapanje. Man hoppas att på ett bra sätt kunna väva ihop en fysiska fotbollen med en elektroniska.

Att spela FIFA är populärt även i det fysiska fotbollslandslaget så det är nog inte helt omöjligt att vi får se lite olika utmaningar mellan de och det nya FIFA-landslaget.

Landslagsspelarna

Ivan Lapanje’s uppgift blir nu att sätta ihop sitt landslag med de bästa svenska spelarna. Målet är att hitta fyra spelare att representera Sverige och tre av dem är redan på plats.

Ivan Lapanje som själv är en av de bästa spelarna kommer inte bara att leda landslaget utan även spela, Simon “Zimme” Nystedt och Olle “OlleLito” Arbin tar även de plats i laget.

Den fjärde och sista platsen kommer att tillsättas under sommaren genom olika uttagningar, troligtvist via Youtube, säger Lapanje.

Första landskapen i höst

Den första landskampen är tänkt att gå av stapeln i höst men vilka som står för motståndet återstår att se. Sedan tidigare har även fotbollsförbunden i Tyskland, Frankrike och Belgien dragit igång satsningar på e-sport.

Tävlingar och VM-spel inom FIFA existerar redan men någon officiell turnering baserat på landstillhörighet saknas. Men om man får tro på experterna så är en lansering av en sådan turnering max några år bort.

Vi önskar landslaget lycka till i sin nya satsning och kommer med spänning att följa den första landskampen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se
Redaktör och grundare av esportare.se - Skriver om de senaste svenska nyheterna inom svensk esport samt tester och köpguider för gamingstolar, gamingheadset, gamingtangentbord och gamingmöss.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Kategorier