HemE-sportMTG fortsätter att satsa på e-sport

MTG fortsätter att satsa på e-sport

Medieföretaget MTG har sedan tidigare signalerat att man satsar på e-sporten genom att köpa in sig i ESL och världens största lan Dreamhack. Man har gjort detta genom det som man kallar för MTGx.

Delar upp sig i två företag

Enligt sajten Di Digital har man nu släppt en pressrelease där man berättar att man delar upp sitt företag i två olika. En nordisk tv-del och en internationell del för e-sport.

Enligt bolaget skall delen inom e-sport bestå av:

E-sport, med e-sportligorna ESL, Dreamhack samt det nordamerikanska e-sportbolaget ESEA.

Gaming, med spelportalen Kongregate och 51 procent av det tyska datorspelsföretaget Innogames.

Digital Video Content, med Zoomin och Engage Digital Partners.

Övriga verksamheter i form av exempelvis e-sportinvesteraren Bitkraft och World Boxing Super Series.

Stora bolag kan lyfta e-sporten ännu högre

Att ett av Sveriges största medieföretag som MTG väljer att satsa hårt på sin digitala närvaro och framförallt e-sport säger en hel del om hur framtiden kommer att se ut.

För oss som redan är inne i branschen sedan länge är det en självklarhet kring e-sportens kraft men att även de stora företagen ”fattar grejen” är viktigt för att vi skall kunna ta ytterligare steg och växa e-sporten världen över.

Detta är med andra ord väldigt glädjande nyheter att läsa och vi ser framemot att följa utvecklingen för MTG dess framtida eventuella förvärv.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://esportare.se/
Grundare av esportare.se - Brinner för esport och gaming i alla dess former. Har följt esporten på nära håll i över 10 års tid. Är även en frekvent testare av gaming gear så som gamingstolar, headset, tangentbord och möss.
Fler nyheter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna

Kategorier